Βρούτσης: «Στο τέλος του 2014 η ανεργία θα μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη»

Βρούτσης: «Στο τέλος του 2014 η ανεργία θα μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη»

Αρβανιτόπουλος και  Χατζηδάκης τόνισαν ότι στόχος είναι να οικοδομήσουμε μια κοινωνία φιλελεύθερη, ένα κράτος κοινωνικά φιλελεύθερο, μια χώρα ανταγωνιστική

ΠΑΟ: Έτοιμο το πλάνο
Βρούτσης: «Στο τέλος του 2014 η ανεργία θα μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη»
H ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και η αντιμετώπιση της φτώχειας μέσω της κατάρτισης αλλά και της εκπαίδευσης αναμένεται να απορροφήσουν κονδύλια ύψους 3,4 δισ από το νέο ΕΣΠΑ , όπως τονίστηκε σε σημερινή ημερίδα που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας για το σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», παρουσία των υπουργών Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου , Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη. Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν οτι από το προηγούμενο ΕΣΠΑ δεν περίσσεψε “ούτε ένα ευρώ “ , όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ενώ όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης στο “τέλος του 2014 η ανεργία θα μειωθεί πέρα από κάθε πρόβλεψη”.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: Όταν σχεδιάζεις την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση μιας κοινωνίας, ενός λαού, σχεδιάζεις την εθνική οικονομία της επόμενης γενιάς. H εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για κάθε προσπάθεια μελλοντικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Σχεδιάζοντας το μέλλον της μάθησης σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας, του έθνους.

Κλείσιμο
Το 2014 μας βρίσκει στην έξοδο από τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θυσίασαν πολλά για την έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει την υποχρέωση όχι μόνο του σχεδιασμού και της εφαρμογής των πολιτικών εξόδου, που έλαβε και πέτυχε, αλλά πρωτίστως την άρση των δομικών χαρακτηριστικών, των διαχρονικών αιτιών υπανάπτυξης της χώρας.

Για να σχεδιάσουμε την Ελλάδα του 2020 δεν αρκεί το θεσμικό πλαίσιο, οι γενναίες αποφάσεις και μεγάλες θυσίες. Χρειάζεται η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας. Από τις κρατικοδίαιτες πολιτικές και από την κουλτούρα του προστατευτισμού των ημετέρων και των συντεχνιών οφείλουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ να οικοδομήσουμε μια κοινωνία φιλελεύθερη, ένα κράτος κοινωνικά φιλελεύθερο, μια χώρα ανταγωνιστική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε οτι το νέο ΕΣΠΑ θα αφορά στην επιχειρηματικότητα-καινοτομία, καθώς και στην εκπαίδευση-κατάρτιση , απασχόληση και καταπολέμηση της φτώχειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης