Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση

Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση

Ο διευθύνων σύβουλος της Εθνικής Τράπεζας να τεθούν στο περιθώριο τα κατάλοιπα πολύχρονων παθογενειών

Τουρκολιάς: Εντός του 2014 η αρχή της εξόδου από την κρίση
Αταλάντευτη είναι η δέσμευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και αυτό θα φανεί στην πράξη τους επόμενους μήνες, όπως επισήμανε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ).
 
«Η δέσμευσή μας να στηρίξουμε ενεργά τον ιδιωτικό τομέα, με βασικό κριτήριο αξιολόγησης το δυναμισμό και την εξωστρέφεια, είναι αταλάντευτη και θα φανεί στην πράξη κατά τους επόμενους μήνες», επισήμανε ο κ.Τουρκολιάς.

Κλείσιμο


 
Επισήμανε ακόμη ότι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που έχει καταβάλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο για να λοξοδρομήσουμε ή να δειλιάσουμε. «Η ώρα για το αποφασιστικό βήμα προς την αναπτυξιακή πορεία έχει φθάσει. Οι μάχες οπισθοφυλακών και τα κατάλοιπα πολύχρονων παθογενειών δεν είναι δυνατό να εκλείψουν εν μία νυκτί, αλλά στόχος είναι να τεθούν έγκαιρα στο περιθώριο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, «η ελληνική οικονομία βαδίζει σε πολύ πιο σταθερό έδαφος, με τις ενδείξεις της επερχόμενης ανάκαμψης της οικονομίας και αρχής εξόδου από την κρίση -εντός του 2014- να είναι, πλέον, ισχυρές».
 
Σύμφωνα με τον κ.Τουρκολιά, το χρονικό σημείο ανοίγματος των αγορών για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα, πλησιάζει.
 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον ρόλο μιας επιχειρηματικότητας απελευθερωμένης από στρεβλώσεις και παρεμβάσεις, ενώ αναφερόμενος στην πολιτεία επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες της πρέπει να επικεντρώνονται στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και πολύπλευρα ελκυστικού και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού πλαισίου.
 
«Πρέπει να αφήσουμε τις δυνάμεις της αγοράς να σφυρηλατήσουν με υγιή και ανταγωνιστικά κίνητρα το μελλοντικό παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση είναι αναγκαίο να προωθηθεί και η εμπέδωση της φορολογικής αποτελεσματικότητας και δικαιοσύνης. Οπως είπε, όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι που θα φέρουν στην Ελλάδα τους μεγάλους ξένους επενδυτές.
 
Πρόκληση η ενεργή στήριξη των συμπολιτών μας
 
Οι προκλήσεις, κατά τον κ. Τουρκολιά, παραμένουν μεγάλες. «Κυρίως αφορούν την ενεργή στήριξη και αποκατάσταση της προοπτικής μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, που επωμίστηκαν εξαιρετικά υψηλό κόστος, για να μπορούμε σήμερα να συζητάμε για την προοπτική μιας καλύτερης επόμενης μέρας για τη χώρα μας», τόνισε.
 
Κατά τον ίδιο, «είναι υποχρέωσή μας, να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για ταχεία μετακύλιση του οφέλους από την αποκατάσταση χρόνιων ανισορροπιών στην πραγματική οικονομία, στον άνεργο και την υγιή επιχειρηματικότητα. Δεν αναφέρομαι απλώς στη στενή έννοια του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τα όποια περιθώρια κοινωνικής πολιτικής αφήνει, αλλά στη δημιουργία του κατάλληλου εξωστρεφούς παραγωγικού περιβάλλοντος, που […]να μεταφραστεί άμεσα σε κοινωνικό όφελος, καθώς και σε δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης