Τι απαντά η ΤτΕ στους Financial Times για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Τι απαντά η ΤτΕ στους Financial Times για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Στα 5,5 δισ. οι ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμά η Τράπεζα - Ενήμεροι οι επενδυτικοί φορείς για τα πορίσματα της BlackRock - Πού οδηγεί η αντιπαράθεση με το ΔΝΤ για τις κεφαλαιακές ανάγκες των 20 δισ ευρώ - "Δεν μπαίνουμε σε πολιτικά παιχνίδια" η επίσημη στάση της κεντρικής τράπεζας

Τι απαντά η ΤτΕ στους Financial Times για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών
Η ΤτΕ δεν μπαίνει σε πολιτικές διαπραγματεύσεις και τα 5,5 δισ ευρώ που παρέδωσε σαν νούμερο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών προς τις Διοικήσεις από την περασμένη εβδομάδα είναι αποτέλεσμα της οριστικής έκθεσης που έχει διενεργήσει η BlackRock. Παράλληλα έχουν πιστοποιήσει η Rothchild και η Ernst & Young. Αυτή είναι η θέση της Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά το σημερινό δημοσίευμα των FT που αναφέρει ότι οι Κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών μπορεί να φθάσουν τα 20 δισ ευρώ.

Την ίδια ώρα η πορεία των τραπεζικών μετοχών δείχνει ότι η αγορά δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψιν της το σχετικό δημοσίευμα καθώς οι απώλειες είναι ελάχιστες είτε βρίσκονται ακόμα και σε σταθερά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες μετέδωσαν στις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες που τις "καλύπτουν" για λογαριασμό ξένων τα πορίσματα αυτά από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους τα δημοσιεύματα αυτά απηχούν πιέσεις γενικότερες του ΔΝΤ με στόχο να εξαντληθούν τα αποθέματα στο ΤΧΣ και να αρθεί το οποιοδήποτε επιχείρημα για βοηθητική χρήση των αποθεμάτων αυτών προς κάλυψη του χρηματοδστικού κενού για την περίοδο 2014 - 2016. Κάτι τέτοιο έχει αποκλείσει το οικονομικό επιτελείο, ενώ παράλληλα έχει αποσαφηνιστεί απ' την ΤτΕ ότι τα αποθέματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί για ανάγκες που θα προκύψουν από τα ευρωπαϊκά stress tests που θα ακολουθήσουν.

Όπως είχε καταγράψει το Newmoney.gr υπήρχε έντονο παρασκήνιο στην αποτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών καθώς το ΔΝΤ εδώ και καιρό ασκούσε πιέσεις για να εμφανιστούν οι ανάγκες αυτές αυξημένες. Ερμηνείες που δίδονται στην κατεύθυνση αυτή έχουν να κάνουν με το ότι το ΔΝΤ πιέζει γενικότερα και την ΕΕ αλλά και την ΕΚΤ να αποδεχθεί δικές του θέσεις όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. Αναμένεται η συνέχεια η οποία θα πιστοποιηθεί από τις θέσεις της τρόικας.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα εδώ: http://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης