ΟΟΣΑ: Χρειάζονται επενδύσεις για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη

ΟΟΣΑ: Χρειάζονται επενδύσεις για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη

H G-20 θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης - Οι πλεονασματικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα, πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης

ΟΟΣΑ: Χρειάζονται επενδύσεις για να στηριχθεί η παγκόσμια ανάπτυξη
Υποτονική χαρακτηρίζει την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Πιερ Κάρλο Παντοάν, καλώντας τους υπουργούς Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20) να βρουν τρόπους να ενισχύσουν την αύξηση της παραγωγικότητας.

Ο κ. Παντοάν, μέσω της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αναφέρει ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να εισέλθει σε μία παρατεταμένη περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, λόγω της γενικότερης υποχώρησης της παραγωγικότητας. Η επιβράδυνση αυτή στην αύξηση της παραγωγικότητας και του παγκόσμιου εμπορίου είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης επενδύσεων, εξέλιξη που θα πρέπει να ανατραπεί. Τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες οι επενδύσεις δεν είναι επαρκείς για να στηρίξουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών της G20 θα συναντηθούν στο Σίδνεϊ για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης της Ευρωζώνης και αντιμετώπισης των αναταράξεων στις αναδυόμενες αγοράς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Παντοάν, οι πλεονασματικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα, πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης, ενώ εκείνες με τα υψηλά εμπορικά ελλείμματα να απελευθερώσουν τις οικονομίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες πρέπει να στηρίξουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ώστε γίνονται ομοιόμορφα και να μην εγκλωβίζονται στην πολιτική κόπωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης