Σταϊκούρας: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα μας ενισχύσει στις διαπραγματεύσεις

Σταϊκούρας: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα μας ενισχύσει στις διαπραγματεύσεις

Και θα ενεργοποιήσει τις κοινοτικές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Το πρωτογενές πλεόνασμα θα μας ενισχύσει στις διαπραγματεύσεις
Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας και θα ενεργοποιήσει τις κοινοτικές δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «θα έχουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας για εμπλουτισμό του μείγματος οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες για να βγούμε από την κρίση και τη δημοσιονομική λιτότητα».

Απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Προϋπολογισμός δεν εδράζεται σε πραγματικά στοιχεία, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «αποτυπώνουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα», δηλαδή την εκτίμηση για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, πράγματι υπάρχουν αποκλίσεις στο σκέλος της ανεργίας, αλλά υπάρχει επιτυχία στο σκέλος της ύφεσης και του πρωτογενούς πλεονάσματος. «Συνεπώς δεν ήταν μαξιμαλιστικοί οι στόχοι που είχαν τεθεί», είπε, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις που είχαν γίνει πριν από έναν χρόνο, και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι ούτε και αυτοί που τίθενται φέτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας, επισημαίνοντας τις ενέργειες για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, την επιτάχυνση αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, την αξιοποίηση εργαλείων τόνωσης ρευστότητας με την εδραίωση στενής συνεργασίας με την ΕΤΕπ και την ενεργοποίηση από τις αρχές του 2014 του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου με τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα καλύπτει με εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης στην επενδυτική δραστηριότητα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης