Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα και αύριο

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα και αύριο

Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ - Περισσότερες από μία ελληνικές τράπεζες προσφέρονται να αναλάβουν τα υποκαταστήματα - Καθησυχάζουν τους πελάτες οι διευθυντές των κυπριακών τραπεζών

Σε ετοιμότητα για να μεταβιβαστούν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, βρίσκεται το σχέδιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι οι κυπριακές αρχές θα ανάψουν το «πράσινο φως».

Στη «σκιά» των πληροφοριών που έρχονται από την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι διοικήσεις των Κυπρίων ανθίστανται σε μια τέτοια μεταβίβαση, στην Αθήνα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συνεδρίασε και αποφάσισε πως προχωρά, βάσει του σχεδίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, στην αναζήτηση πιθανού αγοραστή των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες πως ήδη έχουν εκδηλώσει αρκετές τράπεζες το ενδιαφέρον τους, για να αναλάβουν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή».

Όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013.

Προχωράει μάλιστα το σχέδιο για τη μεταφορά των κυπριακών τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως τονίζεται, εκεί «συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Κλειστές και «εκτός ταμπλό» για δύο μέρες οι εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δεν θα σηκώσουν ρολά για άλλες δύο μέρες τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα θέσει εκτός διαπραγμάτευσης για την Τρίτη και την Τετάρτη τις μετοχές των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών κυπριακών τραπεζών.

Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι διευθυντές των κυπριακών τραπεζών επικοινωνούν σήμερα με τους πελάτες τους για να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να τους καθησυχάσουν.

Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Eνξ τω μεταξύ, κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα μας, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση των ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών είναι στα συνήθη επίπεδα και σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, είναι πλήρως εφοδιασμένα σε μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους.


ΣΧΟΛΙΑ (19)

@ Πέτρος | 19/03/2013 12:06

 Εσύ είσαι ανέκδοτο

πάει ο κοσμάκης σε λίγο βλέπω αυτοκτονίες

 ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ " Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ " ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ CYBER WORLD. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ? ΕΔΩ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ.ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΣΚΥΨΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ AMERICAN DREAM? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ. .ΑΝΤΕ ΡΕ NA ΞΥΠΝΑMΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ MΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕMΕΙΣ ΕΧOYMΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ

Γιωργος Ν

Κυριοι που εργαζεστε στο ΘΕΜΑ, για ποιο λογο οταν το σχολιο δεν ειναι υβριστικου χαρακτηρα και συμορφωνεται με τους κανονες σας ΔΕΝ το δημοσιευετε? 

Notis pitsilos

Γιατί κανεις δεν ανάφερε ότι την περασμενη Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα; Τώρα θα δείτε τι έχει να γίνει έν Ελλαδι με τα ψέμματα που σας πουλάνε

Πέτρος

 Εγώ πλήρωσα σήμερα δόση εφορίας με επιταγή της τράπεζας Κύπρου...ας το λύσουν μεταξύ τους

seluk

Το παράδειγμα με τα Κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα και τη αγωνία του κόσμου (που όμως εξακολουθούν να δίνουν λεφτά από τα ΑΤΜ) ας το αντειληφθούν όλοι εκείνοι που λεγαν να μπατάρει η Ελλάδα δεν έγινε και τίποτα.Όσο για τους ανεύθυνους που θέλουν να πάνε το θέμα τη Κύπρου στη Βουλή για να αντιπαρατεθούν με στοχο ψήφους τι να πει κανείς.Δεν υπάρχει σεβασμός ουτε στα στοιχειώδη.Άραγε τι νομίζουν ότι θα γίνουν συμπαθής στους Κυπρίους η ότι θα εισπραξουν τη χλευη του Κυπριακού λαού?

George

Εχουμε ολοι καταλαβει τον πραγματικο λογο που ειναι σημερα και αυριο κλειστα τα καταστηματα των κυπριακων τραπεζων... Ποια αργια και κουραφεξαλα! Φοβουνται οτι ο κοσμος θα παει να κανει αναληψεις και δεν εχουν το χρημα αφου οπως λεει και ο χρηστης karas το χρημα τους ειναι λογιστικο δεν υπαρχει τοσο ρευστο. Οποτε σου λεει... Βγαζω ανακοινωση στα υποκαταστηματα οτι σημερα αυριο ειναι αργια. Ενημερωνω ως υπουργειο οικονομικων (ελλαδος) οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και οι καταθεσεις στις τραπεζες αυτες ειναι ασφαλισμενες Περιμενουμε ως κυβερνηση να δουμε τι θα κανει η κυπρος με την ψηφοφορια σημερα το απογευμα Και αν γινει κανενα μπαμ σε μια απο τις τραπεζες αυτες ως κυβερνηση βλεπουμε τι κανουμε... ΑΦΗΣΤΕ τα καραγκιοζιλικια και ανοιξτε τις τραπεζες ωστε να παρουν οσοι το επιθυμουν τις καταθεσεις τους. Το να λες οτι δουλευουν τα ΑΤΜ τα οποια σου δινουν καθε μερα 1000€ ευρω ειναι σα να ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ τον κοσμο.

ΑΖ

 για να μην σφαγιαστει ο κυπριακος λαος , θα επρεπε να γινει κουρεμα και στις καταθεσεις των κυπριακων υποκαταστηματων στην ελλαδα , επιτελους κυριε στουρναρα μην πειθαρχειτε στις εντολες της μερκελ , μην γινεστε προδοτης .

@ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΗΛ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ....

ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ

 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xaxasklonts

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Πρόεδρος Γιούνκερ αρχικά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, έπειτα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 12 θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής

panagiosss

Ο νόμος για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην τελική του διατύπωση επιβάλλεται να είναι απολύτως σαφής χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας, λέει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ

2