Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα γινόταν Lehman Brothers»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα γινόταν Lehman Brothers»

«Όσο πιο ορατός είναι ο κίνδυνος, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ετοιμότητα για μεταρρυθμίσεις», διαπιστώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Περίπου 500.000 Σέρβοι τουρίστες θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα
Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα γινόταν Lehman Brothers»
Στην διαπίστωση πως οι αντιδράσεις των πολιτών σε Ελλάδα αλλά εσχάτως και στην Ισπανία, απέναντι στα επώδυνα οικονομικά μέτρα και στις μεταρρυθμίσεις που υφίστανται είναι μεν αναμενόμενες, αλλά σταδιακά θα αμβλυνθούν, όταν όλοι θα διαπιστώσουν την αναγκαιότητά τους, κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μάλιστα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “DieZeit”, δεν δίστασε να δηλώσει πως ακόμα και οι ευρωσκεπτικιστές στο εσωτερικό της Γερμανίας, ακόμα και στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο, κατανοούν σταδιακά την αναγκαιότητα στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά κρατών της Ευρωζώνης.
Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα της Ελλάδας, λέγοντας πως αν αφηνόταν αβοήθητη θα κατέληγε να μεταβληθεί σε  Lehman Brothers της Ευρώπης!

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα και στην Ισπανία υπάρχουν ακόμα πολλές αντιδράσεις εναντίον των απαιτήσεων των Βρυξελλών για λιτότητα, αλλά και στην Γερμανία δε εναντίον της υιοθέτησης – και της χρηματοδότησης από κεφάλαια Γερμανών φορολογουμένων – του μηχανισμού στήριξης (ESM).  
Κλείσιμο
Αλλά κατέληξε λέγοντας πως « κάθε φορά που η πλειοψηφία αναγνωρίζει, τι είναι αυτό που διακινδυνεύεται, είναι πρόθυμη να κάνει κάτι γι’ αυτό»...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης