Ρομπάι: Η πρόοδος της Ελλάδας θα εξετασθεί με βάση την έκθεση της Τρόικα

Ρομπάι: Η πρόοδος της Ελλάδας θα εξετασθεί με βάση την έκθεση της Τρόικα

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, ο Μπαρόζο...

Ρομπάι: Η πρόοδος της Ελλάδας θα εξετασθεί με βάση την έκθεση της Τρόικα
Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα θα εξετασθεί από το Eurogroup, υπό το φως της έκθεσης της Τρόικα, δήλωσε από το Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και πως «η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Eurogroup, με βάση την σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει η τρόικα».

Ο κ. Ρομπάι έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις -στο άμεσο μέλλον, στον τομέα της ανεργίας, αναφέροντας ότι, αυτή τη στιγμή 25 εκατομμύρια άνθρωποι -κυρίως νέοι- είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Τόνισε δε, ότι απόλυτη προτεραιότητα της Ένωσης θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η κοινωνική ολοκλήρωση

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, και θα παραμείνει στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Γενικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.

Έως το τέλος του έτους, υποστήριξε ο κ. Μπαρόζο, θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κρατών- μελών και των κοινοτικών εταίρων για τη δημιουργία του μηχανισμού εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Αυτό, διευκρίνισε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.

Τις επόμενες βδομάδες, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης