Χαμηλότερα του στόχου ο πληθωρισμός το 2012 στην Τουρκία

Χαμηλότερα του στόχου ο πληθωρισμός το 2012 στην Τουρκία

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το στόχο του 7,4% που έχει θέσει η κυβέρνηση μέχρι τέλος του έτους

Υποβαθμίσεις ελληνικών τραπεζών από την S & P
Χαμηλότερα του στόχου ο πληθωρισμός το 2012 στην Τουρκία
Ο πληθωρισμός στην Τουρκία μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το στόχο του 7,4% που έχει θέσει η κυβέρνηση μέχρι τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ali Babacan.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας, ο Babacan δήλωσε ότι οι κυβερνητικές προβλέψεις με βάση το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2015, το οποίο παρουσιάστηκε προσφάτως, είναι μάλλον επιφυλακτικές. Αυτή τη στιγμή ο πληθωρισμός της Τουρκίας διαμορφώνεται στο 9,19%.

Οι τουρκικές εξαγωγές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 δισ. δολάρια φέτος, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 149,5 δισ. δολάρια με βάση το μεσοπρόθεσμο. Πέρυσι, οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 135 δισ. δολάρια.
Κλείσιμο

Η Τουρκία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος και το επόμενο έτος, υποδηλώνοντας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα επηρεάσει και την οικονομία της χώρας. Η Τουρκία αναμένει το ΑΕΠ ότι θα διαμορφωθεί στο 3,2% το 2012, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 4%, και υποβάθμισε τις προβλέψεις για το 2013 στο 4% από το 5%.

Ο Babacan ανακοίνωσε ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει 400 εκατ. τουρκικές λίρες για την φροντίδα των Σύριων προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. «Το ζήτημα της Συρίας είναι στην πραγματικότητα ένα παγκόσμιο ζήτημα», δήλωσε ο Babacan, τονίζοντας ότι ο αριθμός των Σύριων προσφύγων που έχουν εισέλθει στην Τουρκία, ξεπερνά τις 100.000», δήλωσε ο Babacan.

Πηγή capital.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης