Α. Τουρκολιάς: Με αξιοκρατία οι θέσεις στη Νέα Εθνική

Α. Τουρκολιάς: Με αξιοκρατία οι θέσεις στη Νέα Εθνική

O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι η Εθνική θα αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος

Α. Τουρκολιάς: Με αξιοκρατία οι θέσεις στη Νέα Εθνική
Eπιστολή προς το προσωπικό της Εθνικής απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Α. Τουρκολιάς ο οποίος τόνισε ότι η Εθνική θα αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος.   

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια.  

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Ανακοινώθηκε την Παρασκευή η υποβολή δεσμευτικής προαιρετικής δημόσιας πρότασης από την Εθνική Τράπεζα για απόκτηση όλων των κοινών μετοχών της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε.

Από την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου σας είχα επικοινωνήσει τους άξονες της στρατηγικής της νέας Διοίκησης, η οποία επικεντρώνεται στην επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, στην ενίσχυση της ρευστότητας, στον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και στη συγκράτηση των επισφαλειών.
Κλείσιμο

Η υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. αποτελεί το σημαντικότερο βήμα, μέχρι σήμερα, προκειμένου να υλοποιήσουμε με επιτυχία την παραπάνω στρατηγική. Παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση του Ομίλου, στην αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, καθώς και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η εξαγορά θα αποτελέσει ορόσημο για τους δύο οργανισμούς, αφού η ολοκλήρωσή της θα δημιουργήσει έναν ενιαίο Όμιλο ο οποίος θα έχει:

•    συνολικό ενεργητικό ύψους € 180 δις περίπου, καθιστώντας τον ηγέτη στην εγχώρια τραπεζική αγορά και έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς Ομίλους της Ευρώπης
•    ένα ισχυρό δίκτυο 925 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και 1.700 καταστημάτων στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης, το οποίο θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες
•    σημαντικά οφέλη από την αξιοποίηση των οικονομιών κλίμακας και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των δύο Τραπεζών, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της χρηματοδότησης εργασιών, άντλησης καταθέσεων, αποτελεσματικότερης χρήσης κεφαλαίων και αξιοποίησης των λειτουργικών συνεργειών.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές και συγχωνεύσεις των Διοικήσεων και η υψηλή ποιότητα του προσωπικού των δύο τραπεζών, μου δίνουν σιγουριά και αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση του τόσο απαιτητικού εγχειρήματος.
H πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού θα γίνει από στελέχη και των δύο Τραπεζών, με απόλυτα διαφανή διαδικασία και θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η εμπειρία και οι ικανότητες όλων των υπαλλήλων. Προσδοκώ να καλωσορίσουμε σύντομα τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Eurobank στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ομάδα των στελεχών, που έφεραν επιτυχώς σε πέρας το έργο που τους είχε ανατεθεί.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης