Πτώση στην Αθήνα – «Ανάσα» στην Ευρώπη από Draghi

Πτώση στην Αθήνα – «Ανάσα» στην Ευρώπη από Draghi

Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι αλλάζουν προς το θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Πτώση στην Αθήνα – «Ανάσα» στην Ευρώπη από Draghi
Ο «πυροσβέστης» της ΕΚΤ Mario Draghi πρόσφερε ηρεμία στις αγορές με μια δήλωση. Το ευρώ επανήλθε στα 1,23 δολάρια, τα χρηματιστήρια ανέβηκαν και τα επιτόκια δανεισμού των Ισπανικών δεκαετών ομολόγων έπεσαν στο 7,05% από 7,75% χθες, ωστόσο η παραμονή στο 7% υπογραμμίζει το πρόσκαιρο της κίνησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μια αγορά Ισπανικών ή ιταλικών ομολόγων με 2-3 δισ. ευρώ θα αποκαταστήσει μια ηρεμία ενώ θα αποθαρρύνει πρόσκαιρα τους «τιμωρούς» ομολόγων που θα διαλέξουν μια άλλη χώρα- για να σορτάρουν.

Οι αγορές λοιπόν σήμερα αντέδρασαν ανοδικά στα σχόλια του κ. Draghi, με την  Μαδρίτη να σημειώνει άνοδο 5,5% και το Μιλάνο 3,5%.

Με κέρδη 3,49% η Γαλλία, 2,46% για την Γερμανία και 1,59% για το Λονδίνο.                           
 
Δεν άντεξε η Αθήνα
 
Σε αντίθετη πορεία βρέθηκε η Αθήνα καθώς έκλεισε αρνητικά στις 583,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,83%. Μάλιστα, λίγο έλειψε να χάσει τις 580 μονάδες, ένα κρίσιμο τεχνικά σημείο που θα ενεργοποιήσει σειρά πωλήσεων. 

Στα  1,14 ευρώ η Εθνική κέρδισε 1,79%. Βουτιά  4,90% για την ΔΕΗ – οι κινήσεις της οποίας έχουν εγκλωβίσει αρκετούς επενδυτές. Πτώση 3,35% για τον  ΟΤΕ, 2,79%  για την Τράπεζα Πειραιώς και 2,5% για την Eurobank. Αντέδρασε η μετοχή της Λαϊκής με άνοδο 10%. Στα 19,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές.            
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης