Διετή παράταση θα ζητήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση

Διετή παράταση θα ζητήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση

Eπέκταση του προγράμματος προσαρμογής για δύο χρόνια σκοπεύει να ζητήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με την WSJ θα ανεβάσει το κόστος χρηματοδότησης της χώρας

Ταμείο 120 δισ. δολ. για την κρίση στην Ασία
Διετή παράταση θα ζητήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση
Eπέκταση του προγράμματος προσαρμογής για δύο χρόνια σκοπεύει να ζητήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν στη Wall Street Journal Έλληνες αξιωματούχοι, κάτι που σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα θα ανεβάσει το κόστος χρηματοδότησης της χώρας κατά 16 δισ. ευρώ.

Το αίτημα για επέκταση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα σε συνάντηση του Ευrogroup την Πέμπτη και θα εξεταστεί στη σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. στις 28 με 29 Ιουνίου, ανέφεραν οι πηγές.

Κλείσιμο
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από την Ε.Ε. και την καταβολή 6,6 δισ. ευρώ για να εξυπηρετηθούν οφειλές προς τον ιδιωτικό ελληνικό τομέα.

Την ίδια ώρα, πιθανές χαρακτήρισε τις προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο τόνισε ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξετασθεί τι πρέπει να γίνει ώστε «να μην συνεχισθεί η κατάθλιψη και να επιστρέψει η ελπίδα». Διευκρίνισε ωστόσο «πως δεν εχει νόημα μια αλλαγή ολόκληρου του ελληνικού προγράμματος, ούτε και να τίθενται όλα υπό αμφισβήτηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης