Δεκαπέντε εταιρείες ζητούν άδεια στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεκαπέντε εταιρείες ζητούν άδεια στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεκαπέντε αιτήσεις υποβλήθηκαν για εξασφάλιση άδειας προς διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων σε εννέα θαλάσσιες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ...

Δεκαπέντε εταιρείες ζητούν άδεια στην κυπριακή ΑΟΖ
Δεκαπέντε αιτήσεις υποβλήθηκαν για εξασφάλιση άδειας προς διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων σε εννέα θαλάσσιες περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από 5 εταιρείες και 10 κοινοπραξίες, από 13 χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κορέα, τη Μαλαισία, την Αυστραλία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τον Λίβανο και την Κύπρο. Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή, που θα υποβάλει έκθεση στον υπουργό Εμπορίου και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα ληφθούν αποφάσεις για κατακύρωση των τεμαχίων.

Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι τα πιο δημοφιλή τεμάχια ήταν το τεμάχιο 9 και το τεμάχιο 2.

Κηρύσσοντας την επίσημη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, στις 2 μ.μ., ο υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για σημαντική στιγμή για το μέλλον του τόπου και του λαού. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες όλων, προσδοκίες που συνδέονται με την προοπτική για μια νέα πορεία ευημερίας και προόδου του κυπριακού λαού, αλλά και των λαών της γύρω περιοχής. Ευχαρίστησε, τέλος, τις εταιρείες, για το ενδιαφέρον τους να εμπλακούν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, για εξεύρεση και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και όσους συνεργάσθηκαν γι' αυτό τον σκοπό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης