ΧΑ: Οι επενδυτές πόνταραν σε σχηματισμό κυβέρνησης

ΧΑ: Οι επενδυτές πόνταραν σε σχηματισμό κυβέρνησης

Δείχνει κυβέρνηση το +4,19% ή είναι μια τεχνική αντίδραση;

ΧΑ: Οι επενδυτές πόνταραν σε σχηματισμό κυβέρνησης
Αν η Ελλάδα δημιουργούσε ένα νέο κρατικό στοιχηματικό οργανισμό, που θα δεχόταν στοίχημα για έξοδο από το ευρώ ή αν θα γίνουν εκλογές στις 17 Ιουνίου, τότε σε μερικούς μήνες θα έσβηνε ένα σημαντικό μέρος του χρέους.

Εν τω μεταξύ, σε ρεπορτάζ του Reuters αναφερόταν ότι οι εγγλέζικες στοιχηματικές σταμάτησαν να δέχονται πονταρίσματα για πιθανή έξοδο από το ευρώ. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν κέρδη, ενώ και και το ευρώ γύρισε θετικά στα 1,2977 δολάρια.      

Στη ζωή, όμως, δεν είναι έτσι, καθώς η σεναριολογία για τον σχηματισμό κυβέρνησης  «εκτίναξε» τις τραπεζικές μετοχές, μια διαδικασία πολύ εύκολη για τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 640,91 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,19% -ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τις 646 μονάδες.

Στα χρηματιστηριακά  γραφεία κυκλοφορούσε μια φήμη ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης είχε πιθανότητες έως και 70% -αν και οι απόψεις των περισσοτέρων είναι γνωστές.
Κλείσιμο

Άνοδος 15,24% για την Alpha Bank, 12,14% για την Εθνική Τράπεζα, η οποία έκλεισε στα 1,64 ευρώ. Πάνω από 14% η άνοδος σε Eurobank, Τράπεζα Κύπρου. Κέρδη 8,6% για την Cyprus Popular bank και 10,64% για την MIG. Κέρδη 14,55% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Με άνοδο 7,55% για τον Μυτιληναίο, 9,14% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 3,78% για την Folli-Follie.

Στα 37,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές.                                   




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης