Επιστροφή στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Επιστροφή στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών…

Επιστροφή στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Τον κίνδυνο δυσκολίας στον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και την επιστροφή των αμφιβολιών για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος. 

Για "καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη", αποτέλεσμα κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται σε "μαύρα σύννεφα που κρέμονται και πάλι" πάνω από την Αθήνα.

Η εφημερίδα προβλέπει δε ότι οι σημερινές εκλογές δεν ήταν οι τελευταίες και τονίζει ότι "είναι και πάλι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ". Η εφημερίδα "Bild", με τίτλο "οι Έλληνες επιλέγουν το χάος", μιλάει για "διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης" και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών". Ο αρθρογράφος αμφισβητεί εάν υπάρχει πια πλειοψηφία για το πρόγραμμα λιτότητας και επισημαίνει: "για να το πούμε ωμά, είναι τελείως ασαφές, εάν η επόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις".

"Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή", είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας, με θέμα "αίμα και τιμή". 

Η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters μεταδίδει: "Η χώρα, που σώθηκε από τη χρεοκοπία με κούρεμα του χρέους της, αντιμετωπίζει την προοπτική δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. Τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος σταθεροποίησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Σαφέστερη εικόνα για τα ποσοστά των κομμάτων θα υπάρξει αργότερα, απόψε το βράδυ. Στις ιδιαιτερότητας του ελληνικού εκλογικού νόμου περιλαμβάνεται το γεγονός ότι το ισχυρότερο κόμμα λαμβάνει αυτόματα πενήντα έδρες επιπλέον στο Κοινοβούλιο".

Ακόμη, "Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα", σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel. "Δραματικές απώλειες για τα κόμματα που στηρίζουν το δραστικό πρόγραμμα περικοπών. (...) Αβέβαιο ποιά κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται μελλοντικά με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας". Το Spiegel σημειώνει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες εκλογές ενώ εάν προκύψει νέα κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης