ΟΛΠ : Θύελλα αντιδράσεων για την υπογραφή της σύμβασης με Cosco

ΟΛΠ : Θύελλα αντιδράσεων για την υπογραφή της σύμβασης με Cosco

Εν μέσω ακινητοποιήσεων και θύελλας αντιδράσεων  των εργαζομένων στα λιμάνια αλλά και τις αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση καλείται να  υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης μέρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην Cosco.

Την περασμένη  η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης κατά της 274/2008 πράξης του Ζ΄ κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

«Η εκδίκαση της αίτησης ανά

Εν μέσω ακινητοποιήσεων και θύελλας αντιδράσεων  των εργαζομένων στα λιμάνια αλλά και τις αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση καλείται να  υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης μέρους του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στην Cosco.

Την περασμένη  η ΟΜ.Υ.Λ.Ε και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης κατά της 274/2008 πράξης του Ζ΄ κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

«Η εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης ορίστηκε την Παρασκευή 28/11/2008. Αυτό σημαίνει ότι καμία υπογραφή δεν μπορεί να υπάρξει στη σύμβαση παραχώρησης μέχρι την οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί  24ωρη απεργία και  συγκέντρωση στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 πμ, και  πορεία για επίδοση ψηφίσματος στην Βουλή και στο μέγαρο Μαξίμου.

«Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των Οργανισμών επιχειρούν με την έλευση της Κινέζικης πολιτικής ηγεσίας να στήσουν πανηγύρια για δήθεν επικύρωση του ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη COSCO που εδρεύει στις «Βερμούδες».
Επιβεβαιώνεται εδώ ότι πρόκειται περί διακρατικής συμφωνίας και όχι για διαγωνισμό !
Σε χρόνο ρεκόρ, γεγονός που έτυχε τα ειρωνικά σχόλια του τύπου, αποφασίστηκε η νομιμότητα του σχεδίου παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο» τονίζουν η  ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Και καταγγέλλουν τα αρμόδια στελέχη του ΟΛΠ ότι «αρνούνται να συζητήσουν και να συμφωνήσουν τις ΣΣΕ/2008. Αρνούνται να εντάξουν τους νέους εργαζόμενους τις ΣΣΕ παρ όλο που γνωρίζουν ότι η περιβόητη ΚΥΑ δεν έχει καμία νομική υπόσταση.
Καθημερινά δεχόμαστε προκλήσεις και παραβιάσεις κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων».

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, αναφερόμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα λιμάνια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

<Θα πρέπει να καταστήσουμε, για μία ακόμη φορά, σαφές ότι το «καινοτόμο», σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχέδιο της κυβέρνησης, εκποίησης δημόσιας περιουσίας, με τη μετατροπή ενός δημόσιου και, μάλιστα, κερδοφόρου, κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, δεν αποτελεί λόγο γιορτής και πανηγυρισμών.

Αντίθετα, αποτελεί επιβεβαίωση της απόστασης που χωρίζει την κυβέρνηση, τόσο από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο, τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση και, κυρίως, τις σημερινές ανάγκες και προτάσεις για την αντιμετώπισή της, όσο και από τις ανάγκες και προτεραιότητες του Ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO, ενόσω εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης ανάκλησης, που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι, προς στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Καλούμε, τέλος, την κυβέρνηση να αναλάβει, έστω και τώρα, τις ευθύνες της, προασπιζόμενη, όχι τις δικές της επικοινωνιακές ανάγκες, αλλά το δημόσιο συμφέρον>.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις εξαγγελίες ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο στην Αθήνα θα οργανωθεί πανηγυρική τελετή και θα υπογραφεί η Σύμβαση Παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) μεταξύ της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της COSCO ο Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά και Νησιών και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Βουλευτής Β΄ Πειραιά δήλωσαν μεταξύ ‘άλλων:

«Καλούμε επειγόντως τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π., και τη διοίκηση του Ο.Λ.Π. να εγκαταλείψουν κάθε σχέδιο για την υπογραφή της Σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ. στην κινέζικη εταιρία COSCO, υπογραφή η οποία επιχειρείται να προωθηθεί αύριο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Αποτελεί μείζον ατόπημα η σύνδεση ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας με την απαράδεκτη εκχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κρατικών συμφερόντων κινέζικη εταιρεία COSCO, η οποία βρίσκει την καθολική, σχεδόν, αντίθεση του ελληνικού λαού.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι για μια ακόμα φορά στο πλευρό των εργαζομένων στα λιμάνια στην αυριανή Παν-λιμενική απεργία τους, στη συγκέντρωση τους στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

efksss

Πάνω από 167.000 περιμένουν και δεν βλέπουν σύνταξη - «Εξαφάνισαν» τις αιτήσεις 120.000 συνταξιούχων, αλλά ο ΕΦΚΑ επιστρέφει στα ελλείμματα - Αυξάνονται κατά 4.000-5.000 τον μήνα οι εκκρεμείς αιτήσεις, παρότι οι παλαιοί συνταξιούχοι μειώνονται

1