Σε ύφεση και η Ιαπωνία, μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα εταιρικά κέρδη έριξαν τις αγορές Ασίας & Ειρηνικού

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σ

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σε μία μεγάλη «έκρηξη» τις εταιρείες αλλά και τα πορτοφόλια των καταναλωτών». 

 Έτσι, τουλάχιστον, πιστεύει ο Masaru Hamasaki, επικεφαλής στρατηγικής στην Toyota Asset Management που διαχειρίζεται 15 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε με μικρά κέρδη 0,7%, λίγο πάνω από τις 8.520 μονάδες, ενώ με μικρές απώλειες έκλεισε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Κέρδη πάνω από 2% καταγράφει το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Αντίθετα, υποχωρούσε το πρωί ελαφρά ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific ενώ έπεφταν πάνω από 2% οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

volterra

Αποφασιστικά βήματα, από όλους τους φορείς της αγοράς αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρεί απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra κ. Πάνος Νίκου.

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

7
energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

erikos-ntinan

Κατά πληροφορίες, στην κούρσα για την απόκτηση του νοσοκομείου συνεχίζει το ίδρυμα Ωνάση, που φέρεται και ο επικρατέστερος επενδυτής - Δεν υπέβαλαν τελικά δεσμευτικές προσφορές τα δύο ξένα fund που είχαν δείξει ενδιαφέρον

3
erga

Μεγάλες ανατροπές φέρνει η αδυναμία του ομίλου Καλογρίτσα να ανταποκριθεί στις εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος που έχει μειοδοτήσει, φέρνοντας στο προσκήνιο προσφορές αλλά και εταιρείες που ήταν δεύτερες ή ακόμη και τέταρτες κατά τη διαγωνιστική διαδικασία!