Σε ύφεση και η Ιαπωνία, μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα εταιρικά κέρδη έριξαν τις αγορές Ασίας & Ειρηνικού

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σ

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σε μία μεγάλη «έκρηξη» τις εταιρείες αλλά και τα πορτοφόλια των καταναλωτών». 

 Έτσι, τουλάχιστον, πιστεύει ο Masaru Hamasaki, επικεφαλής στρατηγικής στην Toyota Asset Management που διαχειρίζεται 15 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε με μικρά κέρδη 0,7%, λίγο πάνω από τις 8.520 μονάδες, ενώ με μικρές απώλειες έκλεισε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Κέρδη πάνω από 2% καταγράφει το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Αντίθετα, υποχωρούσε το πρωί ελαφρά ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific ενώ έπεφταν πάνω από 2% οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

biomixanoi_arthro

Ένα ισχυρό καμπανάκι κινδύνου για τις προοπτικές της βιομηχανίας και την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ Κράτους και Παραγωγής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης έκρουσε χθες ένα σημαντικό κομμάτι των βιομηχανιών της χώρας κατά την εκδήλωση παρουσίασης μελέτης του ΙΟΒΕ για τις προκλήσεις της μεταποίησης.

gises

Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας αναμένουν να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν έως το τέλος του Α' Τριμήνου του 2019 - Σταθερές αυξήσεις του αριθμού των απασχολουμένων και στον τομέα του Εμπορίου -  Aποδυναμώνονται δύο τομείς, κατά 12 και 4 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης και τον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών

20d2182036aedea76dcbc0451a11c3f3_XL

Τριήμερη επίσκεψη στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός σε Ολυμπιάδα και Στρατώνι Χαλκιδικής προγραμματίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος από τις 18 έως και τις 21 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας ελέγχους στη θέση Κοκκινόλακας και στις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Ολυμπιάδα, με σκοπό να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα έγκρισης του συμπληρωματικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης.

1b66ed6ceb05e4e31ba6e0b01fe0b6e5_XL

Χαμηλότερο του αναμενόμενου ήταν το ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια παραχώρηση του πρώην Esperia Palace στην οδό Σταδίου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που «τρέχει» το υπουργείο Εργασίας και ειδικά ο ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση μεγάλων, κενών ακινήτων ασφαλιστικών ταμείων στο κέντρο της Αθήνας.