Σε ύφεση και η Ιαπωνία, μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα εταιρικά κέρδη έριξαν τις αγορές Ασίας & Ειρηνικού

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σ

Για πρώτη φορά μετά το 2001, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή της Ιαπωνίας βρέθηκε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. 

Ωστόσο, η εικόνα στις αγορές είναι μικτή, καθώς η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων ενώ η περαιτέρω πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 56 δολάρια το βαρέλι «μπορεί, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των πρώτων υλών, να ωθήσει σε μία μεγάλη «έκρηξη» τις εταιρείες αλλά και τα πορτοφόλια των καταναλωτών». 

 Έτσι, τουλάχιστον, πιστεύει ο Masaru Hamasaki, επικεφαλής στρατηγικής στην Toyota Asset Management που διαχειρίζεται 15 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI έκλεισε με μικρά κέρδη 0,7%, λίγο πάνω από τις 8.520 μονάδες, ενώ με μικρές απώλειες έκλεισε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Κέρδη πάνω από 2% καταγράφει το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Αντίθετα, υποχωρούσε το πρωί ελαφρά ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific ενώ έπεφταν πάνω από 2% οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6r6rb_XL

Το 10% στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στον ορίζοντα της επόμενης τριετίας έχει θέσει ως στόχο η Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη από τις αρχές του έτους το νέο μητροπολιτικό της κέντρο στην Αθήνα.

snack1

Χαμόγελα στην Mars Hellas καθώς η θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής, η οποία μάλιστα έχει και την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, φαίνεται να καταφέρνει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια.