Κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το "κούρεμα"

Κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το "κούρεμα"

Ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το PSI - Προς μεσοσταθμικό επιτόκιο 3,4% στα νέα ομόλογα

Κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το "κούρεμα"
Οι τελευτές  λεπτομέρειες του PSI  φαίνεται ότι κλείδωσαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και με τον  υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση προσήλθε μάλιστα και ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Ρόιτερς, «η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, την οποία θα κληθούν να εγκρίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί».

Στο  μεταξύ στο Παρίσι μεταβαίνουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτών, που θα μετάσχουν στο PSI για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Κλείσιμο
Όπως ανακοίνωσε επισήμως το IIF, αμέσως μετά και τη νέα συνάντηση της ηγεσίας του με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών  «οι συζητήσεις για το PSI, τις δομικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στο Παρίσι», όπου και θα μεταβούν ο Τσαρλς Νταλάρα και ο Ζαν Λεμιέρ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του IIF δήλωσε: «Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών για την ανταλλαγή ομολόγων και τις μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν τη χώρα πιο ανταγωνιστική ήταν εποικοδομητική».
Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι το επιτόκια μεσοσταθμικά θα είναι της τάξης του 3,4% ενώ για τα ομόλογα λήξεως μέχρι το 2020 θα είναι 3%.

Για μετά το 2020 το επιτόκιο θα είναι 3,7%, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα τόσο της σύνδεσης του επιτοκίου με τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας όσο και της συμμετοχής, σε έναν τουλάχιστο βαθμό, και του επίσημου τομέα (ΕΚΤ και κράτη).

Όπως πληροφορείται το protothema.gr στη συνολική διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ληφθούν υπόψη και θα αξιολογηθούν από την BlackRock όλα τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στον ελληνικό τομέα οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης