Μεγάλη πτώση στην Wall Street

Τράπεζες: Μικρή σχέση με Lehman, μεγάλη ανυσηχία για τη κρίση

Όπως την ημέρα της εκλογής του Μπάρακ Ομπάμα έγινε το μεγαλύτερο εκλογικό ράλι της ιστορίας του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έτσι την επομένη έγινε το αντίθετο : η μεγαλύτερη πτώση μετά την εκλογή νέου Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ!

Οι 157.000 θέσεις εργασίας που έκοψαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις τον Οκτώβριο και η ανακοίνωση της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας του κόσμου, ότι θα διπλασιάσει λόγω της κ

Όπως την ημέρα της εκλογής του Μπάρακ Ομπάμα έγινε το μεγαλύτερο εκλογικό ράλι της ιστορίας του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έτσι την επομένη έγινε το αντίθετο : η μεγαλύτερη πτώση μετά την εκλογή νέου Προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ!

Οι 157.000 θέσεις εργασίας που έκοψαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις τον Οκτώβριο και η ανακοίνωση της ArcelorMittal, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας του κόσμου, ότι θα διπλασιάσει λόγω της κρίσης τις περικοπές στην παραγωγή της, ήταν δύο νέα από την πραγματική οικονομία ικανά να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την πορεία της.

Με δεδομένο και το ότι οι αγορές έρχονται από ένα ανοδικό σερί μιας εβδομάδας, δεν… ήθελε και πολύ να φτάνει να χάνει σχεδόν 500 μονάδες ο Dow Jones, κλείνοντας στο -5%  και στις 9.139 μονάδες και να είναι επίσης σε Standard & Poor’s και Nasdaq πάνω από 5% η πτώση.

Μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως της Citigroup και της Bank of America υποχώρησαν κατά περισσότερο από 10%, ενώ διψήφια ήταν και η πτώση για τον τίτλο της αμερικανικής χαλυβουργίας Nucor.

Σχεδόν 7% δε έχασε η μετοχή της Boeing, καθώς η UBS προέβλεψε ότι το 2009 η παγκόσμια αεροπορική κίνηση θα μειωθεί κατά 3% περίπου.

Νωρίτερα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι οι απώλειες άγγιξαν ή και ξεπέρασαν το 2%, με τους αναλυτές της Goldman Sachs να εκτιμούν ότι τα χρηματιστήρια είναι πιθανότατα πιο υπερπουλημένα από τον Οκτώβριο του 1974 και μετά.

Το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,295 δολάρια γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ το πετρέλαιο, λόγω του υφεσιακού σκηνικού στην οικονομία, υποχωρούσε πάνω από 7%, κοντά στα 65 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20181023_182922

Εάν πολιτικοί από τα αριστερά ή τα δεξιά υποσχεθούν στις επόμενες εκλογές φοροελαφρύνσεις και επιδόματα, ρωτήστε πού θα βρουν τα λεφτά είπε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup στην παρουσίαση του βιβλίου του - Συστάσεις προς την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στις τράπεζες, στην προσέλκυση επενδυτών και σε συνετό προϋπολογισμό 

4
fessas

Η Ελλάδα δεν προσφέρει σήμερα μια ελκυστική πρόταση προς ξένους και εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι σημειωτέον έχουν πληθώρα εναλλακτικών, πολύ πιο ανταγωνιστικών, επενδυτικών προορισμών, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

3
7d686f685a346746dc278c55d678ca4a_XL

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου, η Κομισιόν απέρριψε τον προϋπολογισμό ενός κράτους - Αναμένεται να φανεί εάν η διαφωνία με τις Βρυξέλλες θα οδηγήσει σε σύγκρουση ή αν η ιταλική κυβέρνηση θα κάνει τελικά πίσω