DJ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον ρόλο της ΕΚΤ στο haircut

DJ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον ρόλο της ΕΚΤ στο haircut

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...

DJ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον ρόλο της ΕΚΤ στο haircut
Η συζήτηση για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγές.

Ο ρόλος της ΕΚΤ εξετάζεται αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων. Στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί το κενό στη χρηματοδότηση της χώρας που φτάνει περίπου τα 15 δισ. ευρώ ακόμα και μετά το PSI.

Κλείσιμο
Μέχρι τώρα η ΕΚΤ αρνείται να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς ανησυχεί ότι έτσι θα κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτεί τα ελλείμματα κρατών κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο οι ιδιώτες πιστωτές θα αντιμετωπίσουν haircut 50% στην ονομαστική αξία των ομολόγων, ωστόσο οι πραγματικές ζημιές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 70% σε βάθος χρόνου, ανάλογα με το κουπόνι που θα αποφασιστεί στα νέα ομόλογα.


Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης