«Φλερτ» Χρυσοχοΐδη με τις γαλλικές επιχειρήσεις

«Φλερτ» Χρυσοχοΐδη με τις γαλλικές επιχειρήσεις

«Η αναβλητικότητα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σκοτώνει την πραγματική οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία που απηύθυνε σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση του Γαλλο-ελληνικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Φλερτ» Χρυσοχοΐδη με τις γαλλικές επιχειρήσεις
«Η αναβλητικότητα αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σκοτώνει την πραγματική οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία που απηύθυνε σήμερα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση του Γαλλο-ελληνικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι, με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε ένα τρίπτυχο δράσεων, οι οποίες απαιτούνται για την οριστική και βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση, που συνοψίζεται στα εξής:

1) αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για σταθερότητα

Κλείσιμο
2) δημιουργία ρευστότητας στην αγορά

3) ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Στο σχέδιο που υλοποιούμε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η Γαλλία είναι στρατηγικός εταίρος μας» τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι Ελλάδα και Γαλλία πρέπει να οργανώσουν συστηματικά τη διμερή τους συνεργασία και να την εντάξουν σε μια σταθερή Συμμαχία για την Ανάπτυξη ανάμεσα στις δύο χώρες. Μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη, όπως αυτή που ξεκινήσαμε να χτίζουμε με τη γερμανική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και επικυρώσαμε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, με τον οποίο υπογράψαμε μια διμερή οικονομική συμφωνία συνεργασίας για την προσέλκυση μεσαίων και μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Το ίδιο θέλουμε να πετύχουμε και με τη γαλλική κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους της γαλλικής οικονομίας».

Ο υπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια οικονομική συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί επικερδής και επωφελής και για τις δύο χώρες.

Κατ' αρχάς, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι γαλλικές επιχειρήσεις αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική οικονομία. Επενδύουν μάλιστα στην πραγματική οικονομία με σταθερό και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Δεύτερον, η Γαλλία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και διοικητική εμπειρία σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Τρίτον, η ελληνική οικονομία για τις γαλλικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις δεν είναι ένα αχαρτογράφητο περιβάλλον. Η παρουσία τους στην Ελλάδα έχει συμβάλει καθοριστικά στους κύκλους ανάπτυξης της χώρας.

Και, τέταρτον, η Γαλλία είναι μια χώρα στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει δυνητικά τις εξαγωγές της.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο που εφαρμόζεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και το οποίο έχει ήδη αρχίζει να αποδίδει, καθώς:

- Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, η χώρα μας κέρδισε 14 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 9η ανάμεσα σε 30 χώρες στην κατάταξη για το επιχειρηματικό περιβάλλον.

- Πάνω από 3.000 ελληνικές και ξένες εταιρείες έχουν ιδρυθεί τους τελευταίους επτά μήνες μέσω του «one stop shop».

- Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το πρώτο εξάμηνο του 2011, η αύξηση των εξαγωγών σε ετήσια βάση ήταν 41%.

- Η φετινή αύξηση του τουρισμού προβλέπεται να ξεπεράσει το 10%.

«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιδιώκουμε τη μεταστροφή της χώρας μας σε μια παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Ικανή να στέκεται στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις και να κερδίζει μέσα σ’ ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με θετικές προκλήσεις για την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός, απευθυνόμενος στους Γάλλους επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα σε αυτήν τη συγκυρία έχει ανάγκη από σοβαρές, μεσοπρόθεσμες επενδύσεις. Και γνωρίζω καλά ότι αυτό είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των γαλλικών επενδύσεων. Είμαι πολιτικός που πιστεύει στον πραγματισμό της πολιτικής και στα απτά αποτελέσματα» επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και κατέληξε στην ομιλία του, λέγοντας: «Σας καλώ λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, να οικοδομήσουμε μια επωφελή και για τις δύο χώρες συνεργασία που θα διερευνήσει και θα χαρτογραφήσει μέσα στον επόμενο μήνα όλες τις πιθανές επενδυτικές προοπτικές που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα, για τις μεγάλες και μεσαίες γαλλικές επιχειρήσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης