Oι εκτός … Ελλάδος επενδυτές «ποντάρουν» σε λύση – «κούρεμα»

Oι εκτός … Ελλάδος επενδυτές «ποντάρουν» σε λύση – «κούρεμα»

Πάνω από τα 1,36 το ευρώ, ενδοσυνεδριακή μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Μάρτιο του 2009

Oι εκτός … Ελλάδος επενδυτές «ποντάρουν» σε λύση – «κούρεμα»
Με μια νέα εντυπωσιακή ημερήσια επίδοση ξεκίνησε η εργάσιμη εβδομάδα για το σύνολο των διεθνών αγορών, εκεί όπου είναι προφανές πως οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο, από Μέρκελ και Σαρκοζί, για δυναμική στήριξη των τραπεζών και εξεύρεση μιας «βιώσιμης» λύσης για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την έμπρακτη «λύση» για την Dexia, στάθηκαν παράγοντες ικανοί να πυροδοτήσουν ένα πραγματικό ράλι στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Σε αυτό προσθέστε και την … απουσία οικονομικών δεικτών και στατιστικών από την αμερικανική οικονομία, όπου ο εορτασμός της «Ημέρας του Κολόμβου» κράτησε κλειστές τις αγορές ομολόγων και τη Στατιστική Υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα στην Ευρώπη, είναι αυτά που … πιστώνονται τη σημερινή άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές , ενώ στη Wall ποντάρουν στην απομάκρυνση των φόβων για μια «διπλή ύφεση».

Κλείσιμο
Επίσης σήμερα ξεκινά και η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες αμερικανικές επιχειρήσεις, παραδοσιακά με την Alcoa, ενώ έπονται J.P. Morgan Chase και Google.

Τέλος, η μεγάλη άνοδος του τεχνολογικού δείκτη έχει «υπογραφή» κι είναι αυτή της Apple που ανακοίνωσε ένα νέο ρεκόρ στις προ-παραγγελίες του iPhone 4S!

Με αυτά τα δεδομένα το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με σημαντικά κέρδη με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 2,97% στις 11.433 μονάδες, τον S&P στο +3,41% στις 1.195 μονάδες και το Nasdaq υψηλότερα κατά 3,50% στις 2.566 μονάδες.

Νωρίτερα στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικά με κέρδη της τάξης του 1,80 στις 5.399 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 3,02% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με σημαντική ενίσχυση της τάξης του 2,07% στις 3.161 μονάδες.

Εντυπωσιακή και η ανάκαμψη του ευρώ που έφτασε μιαν ανάσα από το 1,37 έναντι του δολαρίου, στην μεγαλύτερη ημερήσια αντίδρασή του από τον περασμένο Ιανουάριο και ενδοσυνεδριακά από τον Μάρτιο του 2009!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης