Πιθανόν έως τις 24 Οκτωβρίου η έκθεση της Τρόικας

Πιθανόν έως τις 24 Οκτωβρίου η έκθεση της Τρόικας

Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup – Θετικό κλίμα στις αγορές από τις δηλώσεις

Troika report probably due October 24th
Πιθανόν έως τις 24 Οκτωβρίου αναμένεται η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Πρόσθεσε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή και θα προκαλούσε αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, ενώ παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ ότι δεν συζητείται αυτή τη στιγμή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα «θέμα ημερών» χαρακτήρισε την έκθεση και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντεϊβιντ Χάλεϊ.
Το ΔΝΤ έκανε γνωστό σήμερα πως προβλέπει να ολοκληρωθούν «σύντομα» οι διαβουλεύσεις του με την ελληνική κυβέρνηση, στο θέμα της εκταμίευσης της 6ης δανειακής δόσης.

«Προβλέπουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή σύντομα», απάντησε σε σχετικό ερώτημα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Ταμείου, κ. Ντέιβιντ Χόουλι.

Κλείσιμο
«Σύντομα, συχνά (αυτό) σημαίνει ότι είναι θέμα ημερών», συνέχισε ο ίδιος αναφέροντας επίσης ότι «η ακριβής διάρκεια μιας αποστολής δεν αποφασίζεται μέσω διατάγματος, εκ των προτέρων» και ακόμα ότι «στο χρονικό αυτό στάδιο, δεν υπάρχει τίποτε που να είναι ασυνήθιστο. . . δεν μπορεί να δηλωθεί, επακριβώς, ποια μέρα η αποστολή αυτή θα ολοκληρωθεί».

Ο ίδιος εκπρόσωπος ρωτήθηκε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση κι η Τρόικα δεν συμφωνούν. Απέφυγε κατ 'ουσίαν το ερώτημα αυτό απαντώντας : «ούτε πρόβλημα ανακύπτει, ούτε διαφωνία, δεδομένου ότι μια αποστολή του ΔΝΤ βρίσκεται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές. Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία των γεγονότων».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος απαντώντας σε άλλο ερώτημα αρνήθηκε ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης της συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, που συνήφθη την 21η Ιουλίου--συμφωνία που αφορά και την ωρίμανση των ομολόγων, που αυτοί διαθέτουν, αλλά και το επιτόκιό τους.

«Υποστηρίζουμε τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση (του χρέους της Ελλάδας), που συνήφθη την 21η Ιουλίου και αποτελεί ένα συνδυασμό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και μιας ενισχυμένης στήριξης του δημόσιου τομέα», απάντησε στο σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Μέρκελ για ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών ενισχύουν σημαντικά τις αγορές, ενώ το ευρώ ξεπερνάει το 1,34.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης