Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα - Επιστρέφει στις 1490 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα - Επιστρέφει στις 1490 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Υποτονικός ο τζίρος λόγω των αργιών σε Wall Street και Βρετανία

xrimatistirio
Δυναμικό ξεκίνημα κάνει σήμερα (27/5) το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει πάνω από τις 1.480 μονάδες, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις 1.490 μονάδες. Επόμενο στοίχημα οι 1.500 μονάδες και τα πρόσφατα υψηλά 13ετίας.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο ΓΔ καταγράφει άνοδο +1,06% και διαπραγματεύεται στις 1.493,37 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.479,89 (χαμηλό ημέρας) και των 1.493,79 μονάδων (υψηλό ημέρας). Κρίσιμη θεωρείται από τους αναλυτές η στήριξη των 1.440-1.450 μονάδων. Βασικό σημείο αντίστασης αποτελούν οι 1.500 μονάδες, με την πρώτη απόπειρα διάσπασης να μην στέφεται από επιτυχία, επισημαίνουν.

Σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη σημερινή αντίδραση (σ.σ. το Χ.Α. προέρχεται από συνεδρίαση απωλειών) έχει ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος συνεχίζει τη ρελάνς που ξεκίνησε στο φίνις της προηγούμενης εβδομάδας. Ξεχωρίζει η Eurobank και ακολουθούν η Εθνική και η Πειραιώς. Από τα blue chips, τον ανοδικό «παλμό» δίνουν, μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ, η Jumbo, η Coca Cola, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, αλλά και η Intracom Holdings με την Τεχνική Ολυμπιακή και την Alumil από τα mid caps.

Όποτε διορθώνει, η εγχώρια αγορά δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας, βγάζοντας αποτελεσματικές «άμυνες». Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, παρά τις 7 πτώσεις που έχει κάνει στις 10 τελευταίες συνεδριάσεις, έχει υποχωρήσει μόλις -0,43% ή περίπου 6 μονάδες στο επίμαχο διάστημα (από τις 10 Μαΐου). Επιπλέον, παραμένουν σε εύκολα (επανα)προσεγγίσιμη απόσταση οι 1.500 μονάδες.

Κλείσιμο
Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο τζίρος στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς την Πέμπτη (23/5) και την Παρασκευή (24/5) δεν ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Επτάστερος ο Παναθηναϊκός μετά την αιχμαλωσία της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

Ο Χρυσοχοΐδης «σπάει» όλη την ΕΛ.ΑΣ. για να χτυπήσει την Greek Mafia και την εσωτερική διαφθορά

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης