Οι Sotheby's πουλάνε σε live δημοπρασία βίλα στη Μύκονο

Οι Sotheby's πουλάνε σε live δημοπρασία βίλα στη Μύκονο

Για πρώτη φορά ο οίκος δημοπρασιών βγάζει σε ζωντανή μετάδοση ακίνητο στο σφυρί - Πρόκειται για την έπαυλη 520 τ.μ. του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζον Ρόα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
villa-mak
Μια ελληνική εξοχική κατοικία στον Aγιο Λάζαρο της Μυκόνου φιγουράρει στον κατάλογο του οίκου Sotheby’s ως το κεντρικό ακίνητο στην ιστορική live δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη live δημοπρασία πολυτελών ακινήτων στην Ευρώπη που διοργανώνει ο γνωστός οίκος από το 1744, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε, και σε αυτήν περιλαμβάνονται κατοικίες από διάφορες χώρες του κόσμου - ανάμεσα στις οποίες δεσπόζει η εντυπωσιακή μυκονιάτικη βίλα που ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Ρόα και η οποία βρίσκεται στον Αγιο Λάζαρο.

«Καρφωμένη» στον βράχο, διαθέτει εκπληκτική θέα και ανέσεις, ενώ ήταν το καταφύγιο του Ρόα από το 2017, όταν την αγόρασε για να χαλαρώνει στο Νησί των Ανέμων μαζί με φίλους του. Ο ίδιος είχε αποφασίσει να τη δώσει από πέρυσι, αλλά οι προσφορές που του έγιναν δεν τον ικανοποίησαν κι έτσι αποφάσισε να την πουλήσει μέσω του Sotheby’s.

Πρώτη φορά ζωντανά

Στις 30 Μαΐου στα γραφεία των Sotheby’s στο νούμερο 34-35 της New Bond Street, το σφυρί του δημοπράτη θα αρχίσει να χτυπά στις 7.30 το απόγευμα, όταν δηλαδή θα κλείνουν οι προσφορές αυτών που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις πολυτελείς κατοικίες απ’ όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να υποβάλλουν τις προσφορές τους από την Παρασκευή 24 Μαΐου, αφού πρώτα βέβαια έχουν προβεί σε δύο απαραίτητες ενέργειες: η πρώτη απαιτεί την κατάθεση εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ και η δεύτερη την προσκόμιση βεβαίωσης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σχετικά με τη δυνατότητα εξόφλησης του τελικού τιμήματος αγοράς του ακινήτου.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη δημοπρασία πραγματοποιείται από την Concierge Auctions, θυγατρική του οίκου Sotheby’s. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία δημοπρασιών πολυτελών ακινήτων στον κόσμο, η οποία εξαγοράστηκε το 2022 από τον γνωστό οίκο, με το ποσοστό των ακινήτων που πωλούνται σε κάθε δημοπρασία της να ξεπερνά το 90%.

Στη συγκεκριμένη δημοπρατούνται luxury κατοικίες στο Χονγκ Κονγκ, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και τη Μύκονο, με τη βίλα «Silk Shadow» να προβάλλεται ως το κεντρικό ακίνητο στον κατάλογο που απεστάλη στους ενδιαφερόμενους.
villa-1
Το παιδί-θαύμα της Τεχνολογίας έχει ιδρύσει επτά εταιρείες - την πρώτη του σε ηλικία 14 ετών, όταν οι συμμαθητές του έπαιζαν μπάσκετ και θαύμαζαν τον Μάικλ Τζόρνταν και αυτός είχε ίνδαλμα τον Μπιλ Γκέιτς και τον Στιβ Τζομπς
Ονειρική βίλα

H εν λόγω βίλα διαθέτει απίστευτη θέα στη θάλασσα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απόλυτη ιδιωτικότητα που προσφέρει μια απομονωμένη χερσόνησος. Με ένα τέτοιο αβαντάζ, είναι εύκολο για τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές να περάσουν μια ολόκληρη μέρα απολαμβάνοντας την εκπληκτική ατμόσφαιρα στη βεράντα, χαλαρώνοντας στην πισίνα και απολαμβάνοντας ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια. Εχει ανεγερθεί σε οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου, έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικά μέτρα, κυρίαρχο χρώμα είναι το άσπρο και στους εξωτερικούς χώρους η πέτρα.

Απλοί, γήινοι τόνοι, που τους τονίζουν ασπρόμαυρες πιτσιλιές, δημιουργούν μια χαλαρωτική αίσθηση σε όλο το εσωτερικό του καταλύματος. Από τα χειροποίητα έπιπλα μέχρι τα άψογα υλικά και φινιρίσματα, η συγκεκριμένη βίλα ξεχωρίζει ανάμεσα στα πιο αξιόλογα ακίνητα της Μυκόνου. Η κατοικία περιλαμβάνει οκτώ κρεβατοκάμαρες, εννιά μπάνια, ξενώνα, τζακούζι, μία πανέμορφη πισίνα και μεγάλες γυάλινες πόρτες με φοβερή θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Ο ανοιχτός σχεδιασμός της δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ελευθερίας για τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους της, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τη θέα από το τραπέζι του δείπνου ή τον καναπέ του σαλονιού. Υπάρχει η εσωτερική επίσημη τραπεζαρία, με μινιμαλιστικό αλλά επιβλητικό σχέδιο του τραπεζιού και άλλη μία στον ανοιχτό χώρο, όπου μπορούν να δειπνήσουν μέχρι δέκα άτομα.

Η «Silk Shadow» είναι πολύ κοντά τόσο στην κοσμοπολίτικη Ψαρού όσο και στη Χώρα της Μυκόνου, ενώ τα τελευταία χρόνια νοικιάζεται κατά περιόδους από τον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη της Τζον Ρόα. Η τιμή για τον Ιούνιο είναι 28.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ για Ιούλιο και Αύγουστο το τίμημα εκτοξεύεται στα 38.000 ευρώ, για πελάτες με σαφώς υψηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Κροίσος της τεχνολογίας

Στον Τζον Ρόα δεν χαρίστηκε τίποτε. Γιος μεταναστών, μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Ντιτρόιτ, στο σχολείο ήταν ένας μέτριος μαθητής που διάβαζε ίσα-ίσα για να περνά τις τάξεις, αλλά διέθετε από μικρός μυαλό-ξυράφι, όπως συμβαίνει με πολλές ιδιοφυΐες. Το 1981, σε ηλικία μόλις 11 ετών, άρχισε να μαθαίνει τα πάντα γύρω από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα προγράμματά τους, με ρυθμούς μάλιστα εξωπραγματικούς για ένα παιδί. Τρία χρόνια αργότερα έστησε την πρώτη δική του εταιρεία που επιδιόρθωνε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την ίδια στιγμή που οι συμμαθητές του έπαιζαν μπάσκετ ή αμερικανικό ποδόσφαιρο.

«Πραγματικά, μου άρεσε να ασχολούμαι με κάτι για οποίο είχα μεγάλο πάθος», δήλωσε χρόνια μετά στο Business Insider, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «έχασα πολλά από τα εφηβικά μου χρόνια και τη μαθητική ζωή γι’ αυτόν τον σκοπό». Τη στιγμή που όλοι οι έφηβοι και οι φοιτητές ήθελαν να γίνουν o επόμενος Μάικλ Τζόρνταν, αυτός θαύμαζε τον Μπιλ Γκέιτς, τον Στιβ Τζομπς και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ως ένα πολλά υποσχόμενο μυαλό που ήθελε να καινοτομήσει στον χώρο της πληροφορικής, ο Ρόα μετακόμισε στο Λος Αντζελες και άρχισε να δραστηριοποιείται στήνοντας αρχικά μια εταιρεία μάρκετινγκ για video games. Ακολούθησε το Σικάγο και μια διαφημιστική εταιρεία τεχνολογίας, όμως σύντομα άρχισαν να συσσωρεύονται τα πρώτα χρέη για τον φιλόδοξο νεαρό, που στα 26 του χρόνια χρώσταγε ήδη 200.000 δολάρια.
villa-2
Ο Τζον Ρόα στη βίλα που αγόρασε το 2017 για να χαλαρώνει μόνος ή με φίλους μπροστά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου
Το... τζακ ποτ

Μέχρι το 2006 ο Ρόα είχε ιδρύσει έξι εταιρείες τεχνολογίας που δεν πήγαιναν καλά, είχε συσσωρεύσει χρέη και το μέλλον του φάνταζε δυσοίωνο, μέχρι τη στιγμή που πέτυχε... τζάκποτ, ιδρύοντας την AKTA, μια εταιρεία που θα παρείχε πρωτοποριακή τεχνογνωσία στον σχεδιασμό. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η ιδέα τού ήρθε από μια ομολογουμένως επιφανειακή γνώση του σχεδιασμού της εμπειρίας του χρήστη.

Καθώς οι επιχειρήσεις ζητούσαν συχνά τη συμβουλή του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο Ρόα συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να πουλήσει αυτές τις συμβουλές ως υπηρεσία κι αυτό έκανε. Η επιτυχία ήταν τεράστια για την AKTA, αλλά η πίεση και το άγχος άρχισαν να επισκέπτονται καθημερινά τον Ρόα που ξεκίνησε μια δική του εσωτερική πάλη. «Είχα ελάχιστα προσόντα για να ξεκινήσω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι σχεδιαστής, είμαι τεχνολόγος και ένιωσα ότι θα με έπιαναν σε ένα ψέμα κι εκεί άρχισα να το χάνω».

Η κατάθλιψη, το άγχος και οι κρίσεις πανικού τον επισκέπτονται καθημερινά και αυτός, όπως δήλωσε, στρέφεται όπου μπορεί να χαθεί για λίγο, είτε αυτό είναι τα ναρκωτικά είτε τα πάρτυ, «οτιδήποτε μπορεί να σε αποσπάσει από αυτό που κάνεις κάθε μέρα». Το 2014 η AKTA συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές start up της Αμερικής, κι έτσι η Salesforce, εταιρεία της Silicon Valley, προσεγγίζει τον Ρόα για να την πουλήσει. Οι σκληρές διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογική του κατάσταση τον έφεραν στα πρόθυρα της παράνοιας μέχρι να ολοκληρωθεί το deal.

Μέχρι σήμερα δεν έγινε γνωστό το ποσό που εισέπραξε ο ευφυής επιχειρηματίας λόγω της συμφωνίας εμπιστευτικότητας που υπέγραψε με τη Salesforce. Φήμες έκαναν, πάντως, λόγο για δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όμως ακόμη και σήμερα μόνον ο ίδιος γνωρίζει τι μπήκε στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Μύκονος έγινε μία από τις μεγάλες του αγάπες, γι’ αυτό και αποφάσισε να επενδύσει αρχικά αγοράζοντας τη βίλα «Silk Shadow» και αργότερα, όταν μπήκε μέτοχος στο beach club «SantΑnna» με ποσοστό 2%, το οποίο πούλησε έπειτα από έναν χρόνο. Πλέον θέλει να πουλήσει και τη «Silk Shadow» μέσω της live δημοπρασίας των Sotheby’s, ευελπιστώντας ότι το τελικό τίμημα θα είναι πολύ κοντά στα 7 εκατ. ευρώ που επιθυμεί να εισπράξει για την ονειρική βίλα.
villa-3
Η βίλα «Silk Shadow» στον Αγιο Λάζαρο Μυκόνου προορίζεται για billionaires
Η έπαυλη με αριθμούς

520 τ.μ. η επιφάνεια της «Silk Shadow», η οποία είναι χτισμένη σε οικόπεδο 8 στρ. Διαθέτει 8 κρεβατοκάμαρες, 9 μπάνια, ξενώνα, τζακούζι, πισίνα και ασύγκριτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Ενοικιάζεται με αντίτιμο €28.000 την εβδομάδα για τον μήνα Ιούνιο και €38.000 την εβδομάδα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης