Μύκονος: Βρετανός μεγιστάνας θέλει να πουλήσει τη βίλα του για 50 εκατ. ευρώ ενώ την είχε αγοράσει 5,5 εκατ!

Μύκονος: Βρετανός μεγιστάνας θέλει να πουλήσει τη βίλα του για 50 εκατ. ευρώ ενώ την είχε αγοράσει 5,5 εκατ!

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα είναι η μεγαλύτερη αγοραπωλησία που έχει γίνει στο νησί των Ανέμων - Ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον, ένας από τους διασημότερους κομμωτές στον κόσμο αγόρασε τη βίλα το 2013

villa_mykonos
Αγόρασε τη βίλα του στη Μύκονο το 2013 έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα, θέλει να την πουλήσει για 50 εκατομμύρια ευρώ. Αν τα καταφέρει, θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αγοραπωλησίας που έχει γίνει στο νησί των Ανέμων.

Ο λόγος για τον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, όπως αναφέρει το Bloomberg για έναν από τους διασημότερους κομμωτές στον κόσμο, ιδρυτή αλυσίδας κομμωτηρίων και ομώνυμων καλλυντικών. Η βίλα στα Χουλάκια είχε περάσει στο όνομά του μετά την πώληση για 5,5 εκατ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει η Eurobank το 2013 και ανήκε μέχρι τότε ανήκε στον Πέτρο Κωστόπουλο.

«Εξακολουθώ να περιμένω να πουλήσω σε ξένο αγοραστή, επειδή το νησί προσελκύει τεράστια προσοχή από πλούσιους fashionistas σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γουόρθινγκτον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η βίλα εκτείνεται σε χώρο 1,6 στρεμμάτων και θα βγει προς πώληση την επόμενη εβδομάδα μέσω της Beauchamp Estates. Ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον, εν τω μεταξύ πούλησε την εταιρεία ομορφιάς που είχε ιδρύσει στην PZ Cussons Plc (PZC) για περίπου 37 εκατομμύρια λίρες το 2004.

«Η Μύκονος έχει διαφορετική αγορά από την ηπειρωτική Ελλάδα, προσελκύοντας πολύ πλούσιους αγοραστές και αυτή η βίλα έχει κάτι μοναδικό, που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού στο νησί» δήλωσε στο Bloomberg η Ρόη Δελδήμου, μεσίτρια της Beauchamp Estates στο υποκατάστημα της Μυκόνου. «Έχεις θέα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε δει», πρόσθεσε.

charles_wa
Ο Τσαρλς Γουόρθινγκτον
«Το νησί προσελκύει πλούσιους fashionistas»

Όπως λέει το Bloomberg, η τιμή που θα πετύχει θα δώσει μια εικόνα για τη δύναμη της ευρωπαϊκής αγοράς κατοικιών super prime, που προσαρμόζεται στα υψηλότερα επιτόκια και στην περιστολή των προγραμμάτων χρυσής βίζας.

Οι αγορές ακινήτων της Ευρώπης έχουν περιέλθει σε αναταραχή μετά το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος. Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες αύξησαν τις τιμές των ενυπόθηκων δανείων ακριβώς τη στιγμή που η συμπίεση του κόστους ζωής πλήττει τους καταναλωτές.

Κλείσιμο
Αλλά στην Ελλάδα, η αύξηση του ενδιαφέροντος από αγοραστές από το εξωτερικό που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» της χώρας, το οποίο προσφέρει διαμονή σε αντάλλαγμα για ξένες επενδύσεις, έχει προσθέσει «καύσιμα» στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία επωφελείται επίσης από την ισχυρή εγχώρια ζήτηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο, ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στις κυβερνήσεις να τερματίσουν τα προγράμματα χρυσής βίζας, υποστηρίζοντας ότι είναι αντιδημοκρατικά και ότι μπορούν να χρησιμεύσουν ως εργαλείο για την είσοδο βρώμικου χρήματος στην περιοχή, ωθώντας κράτη, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, να τα εγκαταλείψουν.

Στην Ελλάδα, οι αιτούντες για το πρόγραμμα της χρυσής βίζας ήταν 1.262 τους πρώτους δύο μήνες του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά σχεδόν 300%, έναντι των 316 αιτήσεων που είχαν καταγραφεί την ίδια περσινή περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία ακινήτων Recognyte. Σχεδόν τα 2/3 των αιτήσεων προήλθαν από την Κίνα, μία χώρα με φήμη για την επένδυση σε ευρωπαϊκά ακίνητα.

villa_mykonos1
Ειδήσεις σήμερα:

Ακραία νεροποντή στη Θεσσαλονίκη - Δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων, διακοπές υδροδότησης και άλλα προβλήματα

«Είσαι ψεύτης ακροδεξιός» - «Πόσους νεκρούς έχετε στην πλάτη σας»: Σύγκρουση Βαρβιτσιώτη με Τζανακόπουλο on air (βίντεο)

Στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού οι έρευνες για την εξαφάνιση της 27χρονης στην Κω - Δείτε φωτογραφίες
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης