Έρχονται online έλεγχοι για 500.000 ανασφάλιστα IX – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Έρχονται online έλεγχοι για 500.000 ανασφάλιστα IX – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Νέο σύστημα διασταυρώσεων κάθε 1-2 μήνες και κάθε 5 ή 10 χρόνια. Αλλάζουν τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

kinisi
Σε «απόσυρση» βγάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το αναποτελεσματικό σύστημα διασταυρώσεων που ισχύει σήμερα και το οποίο έχει περιπέσει σε αχρηστία, αφού επιτρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα. Με νομοσχέδιο που καταθέτει προς δημόσια διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα, όπως αποκάλυψε προ ημερών το ΘΕΜΑ, καθιερώνεται νέο σύστημα με το οποίο θα διενεργούνται online πολλαπλοί έλεγχοι κάθε χρόνο (ενδεχομένως ανά 3 ή 4 μήνες σε πρώτη φάση και συχνότερα στη συνέχεια κάθε 1-2 μήνες) αντί για μία φορά στα 5 ή 10 χρόνια, όπως συνέβαινε πρακτικά μέχρι τώρα.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, αλλαγές έρχονται και στα πρόστιμα που επιβάλλονται για αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ.

Νέα εποχή ελέγχων

Το 2013, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας και τότε, θεσπίστηκε για πρώτη φορά σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων για οχήματα που έχουν δηλωθεί σε κυκλοφορία αλλά δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη. Υπό την απειλή προστίμων, το μέτρο στάθηκε αφορμή να ασφαλιστούν άμεσα 300.000 ΙΧ αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσυκλέτες, που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης