Ο Mπιλ Γκέιτς δεν έφυγε ποτέ από τη Microsoft – Πώς κινεί τα νήματα

Ο Mπιλ Γκέιτς δεν έφυγε ποτέ από τη Microsoft – Πώς κινεί τα νήματα

Αν και ο συνιδρυτής του κολοσσού επίσημα αποχώρησε το 2021, φαίνεται πως παίζει ακόμα καίριο ρόλο στην στρατηγική κατεύθυνση και τις αποφάσεις της εταιρείας

bill-gates
Ο Μπιλ Γκέιτς φαίνεται πως δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Microsoft. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, το 2017 ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, προβλέποντας τον σημαντικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον, μοιράστηκε ένα υπόμνημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, και άλλα στελέχη.

Στο υπόμνημα, ο Γκέιτς οραματιζόταν «εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης» που θα ήταν πιο προηγμένες από τους υπάρχοντες ψηφιακούς βοηθούς όπως η Siri και η Alexa, προβλέποντας μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές και τα λογισμικά.

«Τα προγράμματα αυτά δεν πρόκειται μόνο να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο όλοι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές», φέρεται να ανέφερε ο Γκέιτς «αλλά θα ανατρέψουν επίσης τη βιομηχανία λογισμικού, προκαλώντας τη μεγαλύτερη επανάσταση στην πληροφορική από τότε που περάσαμε από την πληκτρολόγηση εντολών στο πάτημα εικονιδίων».

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης