Γιατί η Epsilon Net έγινε πολύφερνη νύφη – Τι φέρνει η συμμαχία Ι. Μίχου, ΕΤΕ, General Atlantic

Γιατί η Epsilon Net έγινε πολύφερνη νύφη – Τι φέρνει η συμμαχία Ι. Μίχου, ΕΤΕ, General Atlantic

Το πλάνο για την απόκτηση των μετοχών της μειοψηφίας σε τιμές… χρυσού, οι «τρελοί» ρυθμοί ανάπτυξης, οι προσδοκίες, η επιβεβαίωση του newmoney για την πρόθεση εξόδου από το ΧΑ - General Atlantic: Ένα fund βαρέων βαρών προσγειώνεται στην Epsilon Net

epsilon-net29-768x512-1
Άλλη μια μεγάλη συμφωνία στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της πληροφορικής, που θέτει σε πρώτο πλάνο έναν ακόμα εισηγμένο όμιλο πληροφορικής, την Epsilon Net, αλλάζει και πάλι το τοπίο στην αγορά.

Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν μετά από την επίσημη επιβεβαίωση της συμφωνίας για τον σχηματισμό ενός κοινού μετώπου από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας και επικεφαλής της διοικητικά, Ιωάννη Μίχο, την Εθνική Τράπεζα και το private equity fund General Atlantic για την απόκτηση των μετοχών της μειοψηφίας, σε τιμές… χρυσού.

Το προσφερόμενο τίμημα των 12 ευρώ της δημόσιας πρότασης για κάθε μετοχή για το 37,08% των 54.200.000 μετοχών το οποίο δεν κατέχουν ο κ.Μίχος (55,42%) και η ΕΤΕ (7,5%), σύνολο για τους δυο 62,92%, σημαίνει ουσιαστικά ότι για να αποκτηθούν 20.097.360 μετοχές απαιτείται, πρακτικά, ένα ποσό της τάξης των 241,17 εκατ. ευρώ.

Αυτό συμβαίνει μάλιστα, όταν η μετοχή της Epsilon Net πριν από την χθεσινή αναστολή της διαπραγμάτευσής της, λόγω των γεγονότων, έκλεισε στα 10,10 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να βρίσκεται στα 547,42 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης