Οι 3 γκουρού της μακροβιότητας – Πώς ζουν, τί παίρνουν, πώς αντιστρέφουν τη γήρανση

Οι 3 γκουρού της μακροβιότητας – Πώς ζουν, τί παίρνουν, πώς αντιστρέφουν τη γήρανση

Κάποτε μπορεί να έμοιαζαν ονειροπόλοι, αιθεροβάμονες ή εκκεντρικοί. Πλέον αποτελούν την ανερχόμενη ταχέως κάστα των biohackers, των ανθρώπων δηλαδή που αναλαμβάνουν να κάνουν την αιώνια ζωή πράξη. Με το αζημίωτο

_bryanjohnson_
Τα τελευταία 100 χρόνια καταφέραμε να αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής κατά 6,2 χρόνια. Ναι, η ανθρωπότητα πάλεψε και εξακολουθεί να αγωνίζεται σκληρά για να εξασφαλίσει μία μεγαλύτερη και καλύτερη επιβίωση. Ομως, σύμφωνα με τους γκουρού της μακροβιότητας, όσα καταφέραμε είναι σχεδόν αμελητέα. Αλλωστε γιατί να πεθαίνει κανείς στα 80 (αυτό είναι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα σήμερα), αν μπορεί να φτάσει τα 100, τα 110, ακόμα και τα 120 χρόνια. Το θέμα βέβαια είναι ποιος αντέχει να ζήσει τόσο.

Ben Greenfield: Ο πιο fit άνθρωπος στη Γη;

Μήπως η πρώτη σκέψη σας με το που ανοίγετε τα μάτια σας κάθε πρωί είναι πότε θα επιστρέψετε ξανά στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του κρεβατιού σας; Μήπως είστε διαρκώς καταβεβλημένοι από αρνητικές σκέψεις και έχετε πάντα πλεόνασμα αποθέματος στρες και άγχους; Μήπως δεν είστε ικανοποιημένοι από τη δουλειά, την κοινωνική ζωή, τις σχέσεις, το ίδιο σας το σώμα; Τότε ο Μπεν Γκρίνφιλντ είναι για σας. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος ως ένας από τους διασημότερους και τους πλέον φωτογενείς διακόνους της μακροζωίας. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος, προκειμένου να αντιστρέψει τη γήρανση και να ζήσει μια μεγάλη και υγιή ζωή είναι, σύμφωνα με το δόγμα του 43χρονου Αμερικανού ευζωϊστή, να βρει τον σκοπό του στη Γη. Ακούγεται σχεδόν άπιαστο, αλλά εφόσον το κατάφερε εκείνος είναι εφικτό για κάθε ανθρώπινο ον.

Ο Γκρίνφιλντ υπήρξε παίκτης του τένις, του βόλεϊ και του πόλο, αγωνίστηκε στους δρόμους μετ’ εμποδίων, όμως βρήκε τον πραγματικό προορισμό του την ημέρα που αποφάσισε να διαθέσει τον εαυτό του ως άλλο ινδικό χοιρίδιο στην -εσχάτως ακραία δημοφιλή- επιστήμη της μακροβιότητας. Σήμερα θεωρείται ένας φωτεινός παντογνώστης του τρόπου για να επιμηκύνει κανείς την παραμονή του στον μάταιο τούτο κόσμο και ως αυθεντία του είδους έχει συγγράψει μια ντουζίνα best sellers, έχει το δικό του site, μία μέθοδο επανεφεύρεσης σώματος και πνεύματος με το όνομά του και βέβαια το δικό του podcast. Αν και στις συνεντεύξεις του λέει πως θα είναι παραπάνω από ευχαριστημένος με 80 χρόνια ζωής, κάνει ό,τι περνά από το χέρι -και τα άλλα όργανα του σώματός του-, ώστε να υπερβεί το όριο που ο ίδιος θέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης