Ούριος άνεμος για τη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων

Ούριος άνεμος για τη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων

«Παρόλο που οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ήταν γενικά καλές, η ύφεση στις χώρες του ΟΟΣΑ, ιδίως, μετρίασε την αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κανατάς αναλυτής της Intemodal

tanker
Το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκε μεγάλη κινητικότητα και αναστάτωση στην αγορά αργού πετρελαίου, κυρίως λόγω των στρατηγικών προσαρμογών της παραγωγής και των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Η αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και οι αξιοσημείωτες διαταραχές στη λειτουργία των ρωσικών διυλιστηρίων σημάδεψαν την αρχή της περιόδου, γεγονός που είχε σημαντικές επιπτώσεις στους περιορισμούς της προσφοράς και στις γενικές συνθήκες της αγοράς.

«Παρόλο που οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ήταν γενικά καλές, η ύφεση στις χώρες του ΟΟΣΑ, ιδίως, μετρίασε την αύξηση της ζήτησης για αργό πετρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χώρες εκτός του ΟΠΕΚ+, ιδίως αυτές της αμερικανικής ηπείρου, αύξησαν σημαντικά την παραγωγή από την πλευρά της προσφοράς, υποδηλώνοντας μια κίνηση προς μια μεγαλύτερη εξάρτηση από πηγές εκτός του καρτέλ» επισημαίνει ο Φώτης Κανατάς αναλυτής της Intemodal.

Διαβάστε αναλυτικά στo newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με σκόνη ξύπνησε και σήμερα η Αττική - Πότε υποχωρεί το πορτοκαλί πέπλο, πού θα βρέξει

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και «κούρεμα» στα πρόστιμα από το 2025

Τέλος το Survivor για τον Γκέντσογλου, χαμός με Σταυρούλα και Γιάννη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης