Η ιστορία πίσω από τη φαραωνική έπαυλη όπου γυρίστηκε η νέα σειρά The Gentlemen

Η ιστορία πίσω από τη φαραωνική έπαυλη όπου γυρίστηκε η νέα σειρά The Gentlemen

Η ιστορία του Badminton Estate όπου γυρίστηκε η νέα λαοφιλής σειρά του Γκάι Ρίτσι είναι γεμάτη από αίγλη, γαλαζοαίματους ήρωες και πολλά, πάρα πολλά, σχεδόν ασήκωτα έξοδα. Αραγε η ζωή αντιγράφει την τέχνη ή μήπως η τέχνη κλέβει από την αληθινή ζωή;

TG_101_Unit_01700RT3-1280x776
Οταν το 2019 ο Γκάι Ρίτσι ανέθεσε στον πιστό συνεργάτη του Μάρτιν Τζον να βρει την ιδανική τοποθεσία για τα γυρίσματα του φιλμ «The Gentlemen», ο σχεδιαστής παραγωγής που παρεμπιπτόντως είναι εικόνα και ομοίωση ήρωα από το αισθητικό σύμπαν του Αγγλου σκηνοθέτη, χρειάστηκε να περιοδεύσει σχεδόν σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία. Επισκέφτηκε περισσότερες από 20 επαύλεις, προκειμένου να βρει εκείνη που πληρούσε τα (αυστηρά) κριτήρια που του είχε θέσει ο Ρίτσι – δηλαδή η φαντασία του. Πέντε χρόνια μετά η αποστολή του Τζον ήταν κατά τι ευκολότερη. Οχι γιατί είχε ήδη αποκτήσει τεχνογνωσία από την προηγούμενη έρευνά του, αλλά διότι το Badminton House, στο οποίο τελικά γυρίστηκε μέρος της σειράς «The Gentlemen» (Netflix) είχε μια σχεδόν μεταφυσική σύνδεση με το σενάριο.

The Badminton Estate

Ο ιδιοκτήτης της φαραωνικών διαστάσεων έπαυλης και του ακόμα μεγαλύτερου κτήματος -συνολικής έκτασης 210 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Γκλόστερσαϊρ στα νοτιοδυτικά του νησιού- ο 12ος δούκας του Μποφόρ έχει ζήσει στο πετσί του τα βάσανα και τις αγωνίες του βασικού χαρακτήρα της σειράς, δηλαδή του Εντουαρντ Χόρνιμαν, ο οποίος βρίσκεται μετά τον θάνατο του πατέρα του να κληρονομεί την περιουσία, τις ευθύνες και βέβαια τις αμαρτίες του.

Ο Χένρι Σόμερσετ, όπως είναι κατά κόσμον γνωστός ο σημερινός δούκας και παλαίμαχος ροκάς, πορεύεται με τον τίτλο του από το 2017 και ακόμα προσπαθεί φιλότιμα να χωρέσει -πόσο μάλλον να βηματίσει- στα παπούτσια που του κληροδότησε ο πατέρας του. Μόνο που στην πραγματική ζωή στα τρίσβαθα του Badminton House δεν υπάρχει κάποια εκκωφαντικά παράνομη αλλά θηριώδης σε κερδοφορία φυτεία κάνναβης. Γι’ αυτό και για τη συντήρησή της ο 72χρονος Σόμερσετ φροντίζει να συγκεντρώνει, όπως και οι πρόγονοί του, έσοδα από όλων των λογιών τις (νόμιμες) δραστηριότητες -από ιππικούς αγώνες μέχρι μαθήματα μαγειρικής, γάμους, συνέδρια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, ο ίδιος και η δεύτερη σύζυγός του Τζόρτζια Πάουελ έχουν επιλέξει να διαβιούν στην πατρογονική κατοικία των Σόμερσετ, πράγμα που σημαίνει ότι ανέχονται να συνυπάρχουν με τους κατά καιρούς ενοικιαστές των 200 αγροικιών που διατίθεται στο αχανές κτήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης