Wall Street: Δεύτερη μέρα κερδών με οδηγό τις Big Tech

Wall Street: Δεύτερη μέρα κερδών με οδηγό τις Big Tech

Παρά τα νέα κέρδη, όλοι οι δείκτες έχουν σημαντικό έδαφος να καλύψουν μετά το πολυήμερο καθοδικό σερί - Στο επίκεντρο οι εταιρικές επιδόσεις α' τριμήνου

28063155
Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, προσπαθώντας να καλύψουν τις σημαντικές απώλειες της περασμένης, κυρίως, εβδομάδας. Οδηγός στην ανάκαμψη στάθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που για την ώρα έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις επιφυλάξεις των επενδυτών για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 38.503 μονάδες, ο S&P 500 διευρύνθηκε σε ποσοστό 1,20% και τις 5.070 μονάδες, ήτοι σταθερά και πάλι πάνω από τις 5.000 μονάδες και ο Nasdaq έκανε άλμα ύψους 1,59% φτάνοντας τις 15.696 μονάδες.

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις κινήθηκαν καθοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί ελαφρά στο 4,723% και του 2ετούς να πέφτει περίπου τέσσερις μονάδες στο 4,925%.

Αν και η αγορά παραμένει αβέβαιη για τις επόμενες κινήσεις της Fed και το χρονοδιάγραμμα της πρώτης μείωσης των επιτοκίων, ουσιαστικά σήμερα έκανε ένα προσωρινό… διάλλειμα στρέφοντας το ενδιαφέρον της στις εταιρικές επιδόσεις.

Κλείσιμο
Άλλωστε, η επικείμενη ανακοίνωση, την Πέμπτη, των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου και κυρίως η δημοσίευση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή, που είναι ο αγαπημένος πληθωριστικός δείκτης της Fed, αναπόφευκτα θα επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο τη συζήτηση για την πορεία των επιτοκίων.

Σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, σε ομιλία του νωρίτερα στη Νέα Υόρκη υποστήριξε πως παρά την τωρινή ισχυρή εικόνα της, παραμένει σε κίνδυνο για μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού. Επανέλαβε δε, την προειδοποίηση του πως οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι οι «πιο πολύπλοκες και επικίνδυνες» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το θετικό, πάντως, είναι πως για την ώρα οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, κάτι που αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα ροή εταιρικών αποτελεσμάτων.

Από το 20% των επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν εκδώσει αποτελέσματα πρώτο τριμήνου, το 76% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την FactSet.

Ειδικά η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει μια σημαντική λίστα κορυφαίων ονομάτων της αγοράς, ανάμεσα τους και μέλη της επίλεκτης ομάδας των «Υπέροχων Επτά». Μάλιστα, την πρεμιέρα θα κάνει απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Tesla πριν ακολουθήσουν η Microsoft, η Alphabet και η Meta.

Αν και τα προγνωστικά για τα αποτελέσματα της Tesla δεν είναι καθόλου καλά, η μετοχή της κινήθηκε ανοδικά σήμερα ακολουθώντας το ισχυρό ανοδικό ρεύμα των Big Tech.

Αναλόγως στις κερδισμένες της ημέρας λόγω θετικών αποτελεσμάτων ήταν το Spotify, η UPS, η General Electric, η GE Aerospace και η Global Life, ενώ αντιθέτως πίεση δέχτηκε η μετοχή της PepsiCo, της JetBlue, της LKQ και της Sherwin-Williams.

Διαβάστε περισσότερα νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα


Η σφαγή στα Βορίζια και οι άλλες 30 βεντέτες που συγκλόνισαν την Ελλάδα


Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης σε κλοιό αφρικανικής σκόνης η χώρα - Πώς επηρεάζει το αναπνευστικό και την καρδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης