BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρισ. ετησίως έως το 2030

BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρισ. ετησίως έως το 2030

Η υλοποίηση των περιβαλλοντικών στόχων θα χρειαστεί ευρύτερη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ίδίως στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού

Ροδόπη: 1,3 εκατ. ευρώ το ανταποδοτικό τέλος από ανανεώσιμες πηγές για οικιακούς καταναλωτές
Η BlackRock εκτιμά ότι η παγκόσμια μετάβαση στην πράσινη ενέργεια θα χρειαστεί επενδύσεις 4 τρισ. δολαρίων ετησίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, γεγονός που απαιτεί περισσότερες συμπράξεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ιδίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η πρόβλεψη προέρχεται από το πρόσφατο Investment Institute Transition Scenario της BlackRock, το οποίο αναλύει το πώς είναι πιθανότερο να εξελιχθεί η μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τις πιθανές επιπτώσεις της στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

Το ποσό των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι διπλάσιο από τις προηγούμενες προσδοκίες των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και θα απαιτήσει αυξήσεις τόσο σε κεφάλαια του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της APAC Alternatives Strategy & Capital Markets της BlackRock, Μάικλ Ντένις.

«Η ΑΡΑC βρίσκεται πραγματικά στο επίκεντρο της επενδυτικής ευκαιρίας στον τομέα της ενέργειας και το βλέπουμε αυτό σε πολλούς τομείς, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην ετήσια Ecosperity Week της Σιγκαπούρης.

Κλείσιμο
Πέρυσι, επενδύθηκαν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έργα που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, από 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2004, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί περίπου 19 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η BlackRock.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

23 Απριλίου 2010: Οι πρωταγωνιστές του πρώτου μνημονίου 14 χρόνια μετά

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έσπασε το κινητό γυναίκας που του ζητούσε επίμονα να πει «ελευθερώστε την Παλαιστίνη» - Δείτε βίντεο

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα, ζέστη και λασποβροχές - Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης