Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφωνεί το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» – Το παρασκήνιο (vids)

Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφωνεί το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» – Το παρασκήνιο (vids)

Μια από τις πολλές στιγμές που σφράγισαν το ταραγμένο 1989 ήταν και η φράση του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, «Τσοβόλα δώσ’τα όλα»

pasok
Ηταν 20 Απριλίου 1989 όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε τη διαβόητη φράση «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα» για τον τότε – πολύ δημοφιλή – υπουργό Οικονομικών. Ηταν και η ατάκα που μεταξύ άλλων, έδωσε μια θέση στην ιστορία για τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη κυβέρνηση επί 8 χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1981 και τη θριαμβευτική του νίκη) και ο Τσοβόλας παρέμενε σταθερά όλο αυτό το διάστημα στο υπουργείο Οικονομικών, ως υφυπουργός (1981-1984), αναπληρωτής υπουργός (1984-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στις φιλολαϊκές πολιτικές που εφάρμοσε, ωστόσο, μπόρεσε να κάνει πολιτική παροχών μόνο μετά το 1987, όταν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κώστας Σημίτης, που από το 1985 είχε εφαρμόσει το σταθεροποιητικό πρόγραμμα λιτότητας, προς αποφυγή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού..

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης