Kilada Hills: Κρούσεις για πώληση του «στρατηγικού» project των 420 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

Kilada Hills: Κρούσεις για πώληση του «στρατηγικού» project των 420 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

Προς πώληση, αλλά αργότερα και τα άλλα projects σε Κρήτη και Βοιωτία, για τα οποία ο φορέας της επένδυσης, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου DCI, έχει εκκινήσει την αδειοδοτική διαδικασία - Αναδιάρθρωση της συμφωνίας με την Eκκλησία για την επένδυση του ‘’Lavander Bay’’ στη Μαγνησία - Πρόβα με soft opening για το γκολφ

n-kilada
Για «καλή» πρόοδο το τελευταίο δωδεκάμηνο όσον αφορά την ανάπτυξη του μικτού τουριστικού της έργου στο Πόρτο Χέλι, όπου το 95% της έκτασης του γηπέδου γκολφ έχει ήδη περάσει από αρχαιολογικό έλεγχο, κάνει λόγο η διοίκηση της DCI Advisors Ltd σε σχέση με τη μεγάλη, στρατηγική επένδυση του ‘’Kilada Hills’’. Eπιπλέον η εταιρεία έχοντας εισπράξει και ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές για την πώληση του project -το οποίο περιλαμβάνει πέραν του γκολφ, ξενοδοχείο και κατοικίες και προβλέπεται να φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή του σε βάθος χρόνου τα 420 εκατ. ευρώ– δηλώνει ότι είναι ανοικτή σε συζητήσεις και πριν ακόμη την εκκίνηση της σχετικής, επίσημης διαδικασίας που υπολογίζεται από το φετινό καλοκαίρι και μετά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου όπου είναι εισηγμένη η DCI (πρώην Dolphin Capital Investors Limited, έχοντας αλλάξει πλέον επωνυμία λόγω της δικαστικής διαμάχης με τον πρώην μέτοχο και συνεργάτη της, επιχειρηματία Μίλτο Καμπουρίδη και την εταιρεία Dolphin Capital Partners- DCP), η εταιρεία έχει θέσει στόχο να έχει έτοιμες αυτό το καλοκαίρι 9 από το σύνολο των 18 οπών που προβλέπονται στο γήπεδο γκολφ «ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε soft opening και οι επισκέπτες να αρχίσουν να παίζουν και να βιώνουν την εμπειρία του Kilada. Θεωρούμε ότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία των πωλήσεων των οικοπέδων γύρω από το γήπεδο», αναφέρεται σχετικά. Όσον αφορά τo golf clubhouse και τη λέσχη έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές και έχουν γίνει οι πρώτες ενισχύσεις για τα θεμέλια, ενώ παράλληλα «έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναζήτησης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων 5 αστέρων, που θα αναλάβει να «τρέξει» το ξενοδοχείο. Το γεγονός αυτό θεωρούμε ότι θα συμβάλλει ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του ξενοδοχείου. Η πρόοδος που επετεύχθη στο έργο την περασμένη χρονιά προσυπογράφηκε επίσημα και από την ελληνική Πολιτεία που παρείχε την επιχορήγηση των 1,5 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2023, ενώ επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ επιχορηγήσεων αναμένεται να καταβληθούν το επόμενο 12μηνο».

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης