Το επιχειρηματικό αποτύπωμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Καναδά

Το επιχειρηματικό αποτύπωμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στον Καναδά

Οι τρεις «στυλοβάτες» της ελληνοκαναδικής συνεργασίας και τα επόμενα βήματα

mitsotakis-trudeau2
Με τις πολιτικές και διπλωματικές Ελληνο-καναδικές σχέσεις να βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους των τελευταίων δεκαετιών, κάτι που επικυρώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Μόντρεαλ και Τορόντο, ένα από τα βασικά ζητούμενα για τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η αποτύπωση της ραγδαίας βελτίωσης της διμερούς συνεργασίας και στο οικονομικό και επιχειρηματικό πεδίο. Κάτι αναγκαίο, καθώς μιλάμε για μια οικονομία ελίτ, μέλους της G7 και με ΑΕΠ 2,1 τρισ. δολάρια.

Aν και τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η ισχυρή ανοδική δυναμική τόσο στο διμερές εμπόριο όσο και στις εκατέρωθεν επενδυτικές κινήσεις, η αλήθεια είναι ότι αμφότερα παραμένουν σε «χαμηλές πτήσεις», σε σύγκριση με τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες ανεπτυγμένες δυτικές -και όχι μόνο- οικονομίες, αλλά και αναντίστοιχες των πραγματικών ευκαιριών και δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν σε μια σειρά από τομείς.

Προς τούτο, ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε κατά την παραμονή του στα δυο οικονομικά κέντρα της χώρας, για να καλέσει δημόσια τις μεγάλες καναδικές επιχειρήσεις να θέσουν στο monitoring τους την Ελλάδα. Παρουσιάζοντας την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και την συνεχιζόμενη υπεραπόδοσή της σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές, τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, καθώς και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε διάφορους κλάδους, με επίκεντρο την ενέργεια, τα logistics, τον τουρισμό κ.α. Και επί του πρακτέου, «σφραγίζοντας» με τον ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, την προμήθεια των 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair DH 515 από την De Havilland.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη – γέφυρα: Το σήμα κινδύνου από το πλοίο απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία

Οι μαστροποί του Διαδικτύου - «Και 16 να ήσουν δεν θα είχα θέμα»

Μύκονος: Αραβικής καταγωγής γυναίκα αγόρασε βίλα και... εξαφάνισε το εκκλησάκι που υπήρχε στο οικόπεδο - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης