Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια αντίδρασης μετά τις χθεσινές απώλειες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημάδια αντίδρασης μετά τις χθεσινές απώλειες

Επαναφορά στα κέρδη παρά τους αρνητικούς καταλύτες

xrimatistirio
Κόντρα σε αντίθετους «ανέμους» προσπαθεί να ανακάμψει σήμερα (20/3) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» σιγά σιγά την «ψυχρολουσία» της Moody’s (δεν έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα) και το «κόκκινο φανάρι» που άναψε η JP Morgan, όσον αφορά ένα ενδεχόμενο upgrade στις ανεπτυγμένες αγορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση της Moody’s να μην αναβαθμίσει την Ελλάδα, καθώς και η «αινιγματική» έκθεση της JP Morgan, η οποία επισημαίνει πως η εγχώρια αγορά θα ήταν καλύτερο να παραμείνει αναδυόμενη, λειτουργούν ως αρνητικοί καταλύτες.

Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό χρηματιστήριο παρουσιάζει ενθαρρυντικά δείγματα στο ξεκίνημα, με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται από την πτώση της Τρίτης και να ενισχύεται κατά 0,34% στις 1.408,26 μονάδες, που είναι και το υψηλό ημέρας, ενώ χαμηλό ημέρας αποτελούν οι 1.402,44 μονάδες. Κοντά στο 1,5% οι απώλειες του ΓΔ εντός του Μαρτίου, ενώ από τις αρχές του έτους το Χρηματιστήριο ενισχύεται κατά περίπου 8,5%. Άξια αναφοράς η ανάκαμψη του ΟΠΑΠ κατά 1,48% στα 16,46 ευρώ, μία μέρα αφότου σημείωσε τη χειρότερη συνεδρίαση σε «βάθος» ενός χρόνου.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα στην ετυμηγορία της Federal Reserve, με την αμερικανική κεντρική τράπεζα να αναμένεται ότι θα αφήσει (ξανά) αμετάβλητα τα επιτόκια. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τον δείκτη S&P 500 στη Wall Street να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό και τον Dow Jones να «εκτοξευθεί» κατά 320 μονάδες. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) δείχνουν πτωτικό άνοιγμα σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λευτέρης Τσουκαλάς στον Δανίκα: Ο Οπενχάιμερ και όσοι συνεργάστηκαν για την ατομική βόμβα ήταν αριστεροί

Η διαλειμματική νηστεία φαίνεται να συνδέεται με 91% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες και οι πιο δυστυχισμένες χώρες: Στην κορυφή για 7η φορά η Φινλανδία - Η θέση της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης