Σκυλακάκης: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στα διμερή συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας

Σκυλακάκης: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στα διμερή συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας

ρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και της πρωτογενούς παραγωγής

skylakakis_theodoros
Για το πώς θα γίνει η χορήγηση των όρων σύνδεσης στα έργα ΑΠΕ, που θα προσκομίσουν διμερείς συμβάσεις με την ενεργοβόρο βιομηχανία, αναφέρθηκε μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως σημείωσε, προηγούνται οι υφιστάμενες διμερείς συμβάσεις που έχουν αντανάκλαση στα υφιστάμενα έργα ΑΠΕ. «Θα ήταν παράλογο να κάνουμε ένα μέτρο για τη βιομηχανία και οι βιομηχανίες που ήδη εξυπηρετούνται να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τις υπόλοιπες» σημείωσε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε, θα δοθεί προτεραιότητα στην κατηγορία Α και Β και σε όποιον θα συνάψει πρώτος μία τέτοια διμερή σύμβαση. Αν προκύψει υπερβολικός αριθμός συμβάσεων, τότε ως κυρίαρχο κριτήριο θα αποτελέσει ο χρόνος ηλεκτροδότησης, γιατί αυτό είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο που ευνοεί την ενεργοβόρο βιομηχανία.

Αναφερόμενος στους λόγους που έγινε αυτή η προτεραιοποίηση σημείωσε ότι «ο ηλεκτρικός χώρος δεν είναι κοινόχρηστος. Έχει σοβαρό κόστος για να τον δημιουργήσεις», λέγοντας ότι η προτεραιοποίηση είναι αναγκαία για να κρατήσουμε την παραγωγική μας βάση και στον πρωτογενή τομέα και στις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιδοτήσεις που έκαναν τον τελευταίο χρόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην ενεργοβόρο βιομηχανία τους, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά της, δίνοντας το εργαλείο του ηλεκτρικού χώρου κατά προτεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο περιστατικό στο Indian Wells - Σμήνος μελισσών διάκοψε τον αγώνα του Αλκαράθ με τον Ζβέρεφ - Βίντεο

Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη με τον καρκίνο: Φοβήθηκα πάρα πολύ πως θα αντιδράσουν τα παιδιά μου


Aπίθανες ανατροπές σε όλη την Ευρώπη με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Δείτε γκολ από Europa League και Conference
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης