Mas La Plana: Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον κόσμο των μεγάλων κρασιών

Mas La Plana: Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον κόσμο των μεγάλων κρασιών

Αυτό το Cabernet Sauvignon που έχει το θράσος να προσφέρεται σε φιάλη Βουργουνδίας συγκαταλέγεται, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, ανάμεσα στα πιο εμβληματικά κρασιά του κόσμου

n3-kkrasia
Κανένα 3ψήφιο νούμερο -έστω και αν είναι οριακά τριψήφιο- για μια φιάλη κρασιού δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό, ωστόσο η τιμή του Mas La Plana είναι μικρότερη ακόμα και από αυτή άδειων φιαλών άλλων μεγάλων κρασιών.

Ο “μαύρος θρύλος”, όπως αποκαλείται λόγω της μαύρης ετικέτας του, προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελώνα των 290 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Καταλανικό Penedes, την ιστορική αμπελουργική περιοχή δυτικά της Βαρκελώνης. Αν και σε μια περιοχή όπου καλλιεργεί ντόπιες ποικιλίες για 2700 χρόνια το να φυτέψεις ένα ξενόφερτο σταφύλι εθεωρείτο τουλάχιστον ιεροσυλία, ο μεγάλος οραματιστής Jean Leon Torres διέκρινε ότι αυτός ο τόπος με τα αμμοαργιλοπηλώδη εδάφη, το υψόμετρο των 225 μέτρων και την θαλασσινή επίδραση θα αποτελούσε ένα ιδανικό terroir για το Cabernet Sauvignon. Έτσι τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν το 1966 με την παρθενική κυκλοφορία να προέρχεται από την εσοδεία του 1970.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης