H Ελλάδα διεκδικεί από την ΕΕ έως 250 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

H Ελλάδα διεκδικεί από την ΕΕ έως 250 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

Τα πλοία της ακτοπλοΐας ηλικίας άνω των 20 ετών αποτελούν το 86% του στόλου - Τι είπαν Κώστας Σκρέκας και Χρήστος Στυλιανίδης - «Δύσκολη διαπραγμάτευση, με την Κομισιόν αλλά επιμένουμε»

aktoplooia
Στο όραμα της κυβέρνησης για την αναβίωση του ναυπηγικού κλάδου στη χώρα που έσβηνε τα προηγούμενα χρόνια ενώ οι εργαζόμενοι έχασαν δουλειές και ελπίδα αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας χθες στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα, όπως τόνισε η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να υποστηριχθεί ο μετασχηματισμός του ελληνικού στόλου ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου και να στηριχθούν τα ελληνικά ναυπηγεία.

«Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα σε τουριστικό προορισμό της χώρας να βλέπει ένα φουγάρο με μαύρο καπνό να βγαίνει από τα πλοία όσο περιμένει να αποβιβαστεί ή να επιβιβαστεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε και ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχουν έως σήμερα λάβει χώρα για το πρασίνισμα και τον εξηλεκτρισμό των πλοίων καθώς και των λιμανιών.

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόταν στην ανανέωση του γηρασμένου ακτοπλοϊκού στόλου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα διεκδικεί κονδύλια ύψους από 80 έως 250 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ με σκοπό την ναυπήγηση πράσινων ακτοπλοϊκών πλοίων.

Κλείσιμο
Όπως επεσήμανε πρόκειται για μια δύσκολη διαπραγμάτευση, με την Κομισιόν για να συμπληρώσει: «Επιμένουμε».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού το Ρέικιαβικ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Πολιτικό σοκ στις ΗΠΑ από την απόφαση δικαστηρίου ότι ο Τραμπ δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος στις εκλογές

Απάνθρωπη κίνηση από 26χρονη στην Αυστραλία: Πέταξε σκυλί από ταράτσα και έγραψε «της έκανα χάρη» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης