Société Générale: H Fitch θα δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Société Générale: H Fitch θα δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Η Fitch θα είναι σήμερα ο δεύτερος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα, εκτιμά η γαλλική τράπεζα

societe-generale
Η γαλλική τράπεζα Société Générale εκτιμά ότι η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί σήμερα από τη Fitch Ratings, λαμβάνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από ένα δεύτερο μεγάλο οίκο αξιολόγησης, με τα οφέλη για τα ελληνικά ομόλογα να μην είναι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα.

Η Société Générale προβλέπει ότι στη σημερινή επαναξιολόγηση της Fitch Ratings για την οικονομία της Ελλάδας, η χώρα θα αναβαθμιστεί σε κλίμακα σε BBB- από BB+, το οποίο είναι το χαμηλότερο ‘κατώφλι’ στην επενδυτική κλίμακα του οίκου. «Με τη δεύτερη αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα, αυτό θα επιτρέψει στα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στους δείκτες ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας. Από την άλλη, δεν αναμένουμε απότομη αντίδραση των τιμών σε αυτή την πιθανή αναβάθμιση της αξιολόγησης, καθώς οι αγορές έχουν πιθανότατα αποτιμήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας από τις εκλογές του Ιουνίου», επισημαίνει ο οίκος.

«Όπως παρατηρήθηκε στην περίπτωση της επιστροφής της Πορτογαλίας στην επενδυτική βαθμίδα, η ένταξη στον δείκτη είναι απίθανο να οδηγήσει σε σημαντικές ροές. Ωστόσο, η αξιολόγηση σε επενδυτική βαθμίδα θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς αντανακλά τα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη και θα πρέπει να ακολουθήσει ένα σταδιακό ράλι στις τιμές των ελληνικών ομολόγων», προβλέπει η γαλλική τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έληξε στις 7 η ανακωχή μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ - Ξεκίνησαν ξανά οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας

Όπλο κατά της αποχής η επιστολική ψήφος - Πώς θα εφαρμοστεί από τις ευρωεκλογές

«Δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη, ζητώ την καταδίκη του»: Ξεσπά η μητέρα της Έμμας λίγο πριν την απολογία του 27χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης