Νίκος Μπορνόζης: Ο πρέσβης του ναυτιλιακού επιχειρείν στο εξωτερικό

Νίκος Μπορνόζης: Ο πρέσβης του ναυτιλιακού επιχειρείν στο εξωτερικό

Ο Ελληνας που μαζί με την αδελφή του Ολγα έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανάδειξη της εικόνας της Ελλάδας και της ελληνικής ναυτιλίας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές

bornozis-nautilia
Ο Νίκος Μπορνόζης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ελληνική επιχειρηματικότητα και ναυτιλία που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Μπορεί κάλλιστα να τον χαρακτηρίσει κανείς πρέσβη του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό.

Τον συναντήσαμε αρχικά στη Λεμεσό στα μέσα Μαρτίου, έναν μήνα αργότερα στη Νέα Υόρκη όπου έχει τη βάση του και στις αρχές του καλοκαιριού στο Οσλο, στη ναυτιλιακή έκθεση Nor-Shipping. Και τις τρεις φορές με αφορμή τη διεξαγωγή του Capital Link με εστίαση στη διεθνή και ελληνόκτητη ναυτιλιακή βιομηχανία. Στα μέσα Ιουλίου ήταν από τους βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Propeller Club Port of Piraeus και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη βράβευση των 27 ελληνικών συμφερόντων εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

«Η ανάδειξη της εικόνας της Ελλάδας και της ελληνικής ναυτιλίας δεν είναι μόνο επαγγελματική δραστηριότητα για την αδελφή μου Ολγα κι εμένα. Είναι ένα πάθος στο οποίο έχουμε αφιερώσει με χαρά σχεδόν όλη τη ζωή μας», δήλωσε στην ομιλία του. «Η ναυτιλία έχει κατοχυρώσει μια ισχυρή θέση στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ένα σχετικά μικρό ποσοστό της συνολικής χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης. Η εισαγωγή περισσότερων εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια θα βοηθήσει τον κλάδο να ενισχύσει το προφίλ του προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις στους επενδυτές».

Οταν συναντηθήκαμε τέλος Μαρτίου στη Νέα Υόρκη στο ξενοδοχείο «Metropolitan», με θέα στο Σέντραλ Παρκ, πάνω στην 5η Λεωφόρο, στο πλαίσιο του 17ου ναυτιλιακού συνεδρίου του International Shipping Forum Capital Link, ο Νίκος Μπορνόζης μάς εξήγησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνόκτητη ναυτιλία στο Mεγάλο Μήλο: «Το κλίμα στις ΗΠΑ για τη ναυτιλία είναι πάρα πολύ καλό. Οι Αμερικανοί ως επενδυτές στηρίζουν τη ναυτιλία. Λόγω της υγειονομικής -και όχι μόνο- κρίσης, ένα μεγάλο μέρος του κοινού αντελήφθη την κομβική σημασία της ναυτιλίας στην παγκόσμια εφοδιαστική και οικονομική αλυσίδα. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι Αμερικανοί ήταν συνηθισμένοι να βλέπουν τρένα, αεροπλάνα, φορτηγά, όχι όμως κα πλοία. Μετά κυκλοφόρησε το σλόγκαν “No shipping, no shopping”. Αντελήφθησαν όλοι ότι η ναυτιλία είναι ένας μεγάλος κρίκος στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος προσέλκυσε μια ομάδα καινούριων επενδυτών στον κλάδο».

Στα τέλη του Ιουνίου ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών τον τίμησε για την προσήλωσή του καθ’ όλη τη διάρκεια της 40χρονης πορείας του στη διεθνή ανάδειξη της Ελλάδας ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού, καθώς και για την προβολή της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η αδελφή του Ολγα Μπορνόζη, πολύτιμη συνεργάτιδά του.   


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στην Πανόρμου - Τραυματίστηκαν δύο νεαρά άτομα

«Ώρα Κασσελάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλη η διαδρομή από τις ΗΠΑ στην Κουμουνδούρου

Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος - Πού αναμένονται τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης