Πάνω από 60 ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί και αλλάζουν χέρια
ksenodoxeia-xr

Πάνω από 60 ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί και αλλάζουν χέρια

Παλιές και νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε διάφορους προορισμούς της χώρας έχει προγραμματιστεί να οδηγηθούν σε πλειστηριασμό μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς

Περισσότερες από 60 είναι οι παλιές και νέες περιπτώσεις ξενοδοχειακών μονάδων σε διάφορους προορισμούς της χώρας που έχουν προγραμματιστεί να οδηγηθούν σε πλειστηριασμό μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Ανάμεσα σε αυτές, ωστόσο, ξεχωρίζουν τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία με τιμή εκκίνησης τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ.

Αρκετά δίνουν το «παρών» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εδώ και δύο ή και τρία χρόνια. Παράλληλα, στην πλειονότητά τους πρόκειται για μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Την κούρσα σε επίπεδο τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί η γνωστή και από το παρελθόν περίπτωση του «Five Senses Hotel», που βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Κάτω Γουβών, στη θέση Προφήτης Ηλίας ή Πηγαδάκια, στις Γούβες Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Κρήτης. Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα, που απέχει 18 χλμ. από το κέντρο του Ηρακλείου, 16 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 7 χλμ. από τη Χερσόνησο.

Το κλειστό σήμερα συγκρότημα αποτελείται από τη λειτουργική συνένωση δύο αυτοτελών ξενοδοχείων, υπό τον διακριτικό τίτλο «Gouves Sea Hotel». Είναι κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 68 δωματίων με 193 κλίνες. Θα βγει σε δύο διαδοχικούς πλειστηριασμούς, στις 6 και 20 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδοντες έναν ιδιώτη και την Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 5,89 εκατ. ευρώ.

Από τη Χαλκιδική μέχρι τη Ρόδο

Ακολουθεί ένα επίσης «γνώριμο» από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συγκρότημα, το «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική, που για πολλοστή φορά βγαίνει στο σφυρί στις 29 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 3,36 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από 5 κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μία τριετία. Τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει τα 4.251 τ.μ..

Δύο μέρες νωρίτερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, θα βγει για μία ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα: το «Αντωνιάδης», κατηγορίας 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας και αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009. Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1.859 τ.μ., ενώ η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ.

Στις γνώριμες περιπτώσεις ανήκει και το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου που εδώ και μια τριετία βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς. Αποτελείται από πέντε κτίρια και είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών, ενώ διαθέτει πάρκινγκ και πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. Το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ.

Στα ξενοδοχεία που προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα περιλαμβάνεται το «Romantza Mare», 3 αστέρων, που βρίσκεται στην περιοχή της Κοσκινού, 10 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για μια τουριστική μονάδα με δυναμικότητα 75 δωματίων (147 κλίνες), αποτελούμενη από 4 κτίρια που στεγάζουν το κεντρικό ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα και εστιατόριο, η οποία έχει ανεγερθεί σε γήπεδο 10.660 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,935 εκατ. ευρώ.

Το «Chora Resort» στη Φολέγανδρο

Στις νέες περιπτώσεις ανήκει και το «Chora Resort» στη Φολέγανδρο, ένα από τα πιο ξεχωριστά καταλύματα του νησιού. Πρόκειται για συγκρότημα 4 αστέρων που αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 3,2 στρεμμάτων στη Χώρα της Φολεγάνδρου, στη θέση Γραμματική.
Το συγκρότημα έχει δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες, ενώ αποτελείται από 7 κτίρια συνολικού εμβαδού 1.266,98 τ.μ. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και διαθέτει θέσεις στάθμευσης και πισίνα 320 τ.μ. Το σφυρί είχε προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 2,509 εκατ. ευρώ, ωστόσο με βάση νεότερη εξέλιξη, ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός οδηγήθηκε σε αναστολή.

Για την 1η Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για το «Stellina» στην Αµµουδιά της Σκιάθου. Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρία κτίρια και διαθέτει 73 δωµάτια, ενώ η τιµή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,25 εκατ. ευρώ.

Αλλες δύο, επίσης, γνώριμες περιπτώσεις είναι αυτές του 3 αστέρων «Hotel Alexandros» στη Νικιάνα της Λευκάδας που βγαίνει σε νέο σφυρί στις 27 Σεπτεμβρίου με τιµή εκκίνησης 1,7 εκατ. ευρώ, καθώς και του «Oasis» στο Καλό Νερό Μεσσηνίας. Πρόκειται για µονάδα 3 αστέρων, που αποτελείται από διώροφα αυτοτελή κτίσµατα σε αγροτεµάχιο 7 στρεµµάτων. Είναι δυναµικότητας 32 δωµατίων και ο επαναληπτικός πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 8 Νοεμβρίου µε τιµή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ.

Στις «φρέσκες» περιπτώσεις ανήκει το 4 αστέρων κατάλυμα «La Munte Mountain Resort» στο Μέτσοβο. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., πρώτο όροφο 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ. Είναι δυναμικότητας 20 δωματίων και 38 κλινών και βρίσκεται εντός του οικισμού Ανήλιο του Δήμου Μετσόβου. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς στο 1,44 εκατ. ευρώ.

Σε Ζάκυνθο, Λέσβο και Κρήτη

Στα νέα ξενοδοχεία της πλατφόρμας περιλαμβάνεται και το «Mojo Hotel» στον Λαγανά της Ζακύνθου, ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα του νησιού. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.052 τ.μ. και είναι ξενοδοχείο κλασικού τύπου 2 αστέρων, συνολικής επιφάνειας 1.282,28 τ.μ. με πισίνα 150 τ.μ. Βρίσκεται σε απόσταση 270 μέτρων από την παραλία και περιλαμβάνει 68 δωμάτια με 158 κλίνες. Με βάση την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο προβλεπόταν να γίνει διώροφο με υπόγειο, όμως λόγω αυθαίρετων κατασκευών και πολεοδομικών παραβάσεων είναι τετραώροφο, ενώ υπάρχει ένα ακόμα διώροφο κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια και ένα υπαίθριο μπαρ, επίσης αυθαίρετο. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 20 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1,48 εκατ. ευρώ.

Για τις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για την ξενοδοχειακή μονάδα «Sandy Bay», στη Λέσβο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός του οικισμού του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι, έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.579,28 τ.μ. και αποτελείται από τρία συγκροτήματα δυναμικότητας 50 δωματίων με 94 κλίνες και πισίνα, ενώ η τιμή εκκίνησης είναι στο 1,44 εκατ. ευρώ.

Στις 24 Ιανουαρίου 2024 έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για το συγκρότημα «Chrissy’s Paradise» στην Αγία Πελαγία Κρήτης. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο περίπου 2 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τρία κτίρια, πισίνα, μπαρ κ.λπ. Το ξενοδοχείο εμφανίζεται ως 3 αστέρων και λειτουργεί all inclusive. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1,43 εκατ. ευρώ. Μαζί βγαίνει και όμορο κτίριο δυναμικότητας 40 κλινών (20 διαμερίσματα), με τιμή εκκίνησης 930.000 ευρώ.

Από Καλάβρυτα μέχρι Νάουσα

Ενα από τα γνωστά ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, το «Χελμός», βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με πλειστηριασμό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, με τιμή εκκίνησης 1,39 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα μετά των επ’ αυτών κτισμάτων για τα οποία εκδόθηκε -μετά τη συνένωση που πραγματοποιήθηκε- οικοδομική άδεια για διαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος με στόχο τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Το «Χελμός» περιλαμβάνει 26 δωμάτια, εκ των οποίων 4 είναι μεζονέτες.

Στην Ξάνθη βρίσκεται το «Hotel Natassa», ξενοδοχείο κλασικού τύπου 3 αστέρων και δυναμικότητας 72 δωματίων (151 κλίνες) που έχει προγραμματιστεί να βγει στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1,3 εκατ. ευρώ. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 7,3 στρεμμάτων στη θέση «Ιντζιρίκ». Το ξενοδοχείο είναι τετραώροφο, συνολικού εμβαδού 3.264 τ.μ., ενώ υπάρχει και όμορο συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων.

Για μια ακόμη φορά βγαίνει το σφυρί στις 25 Οκτωβρίου το «Isthmia Prime Hotel», ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (138 κλίνες) που βρίσκεται κοντά στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου. Η τιμή εκκίνησης παραμένει στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Κυλλήνης βρίσκεται το «Glarentza Hotel» που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης 1,07 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μονάδα κλασικού τύπου 3 αστέρων, δυναμικότητας 30 δωματίων. Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.395 τ.μ. και περιλαμβάνει τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 1.747,21 τ.μ.

Στις 15 Νοεμβρίου είναι η σειρά του ξενοδοχείου «Δρυάδες» στη Νάουσα Ημαθίας, που βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 1,02 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μονάδα κλασικού τύπου 3 αστέρων στη θέση Χώρας Νερό, που διαθέτει 19 δωμάτια και 46 κλίνες, καθώς και εξωτερική πισίνα εμβαδού 110 τ.μ.

Το «Ioannou Resort» είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Διαθέτει συνεδριακό κέντρο, αίθουσα εκδηλώσεων και δεξιώσεων ενώ ξεχωρίζει για την πισίνα των 700 τ.μ. Η επιχείρηση έχει εμπλακεί εδώ καιρό με τους πλειστηριασμούς και για τις 8 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί το επόμενο σφυρί με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί, κατόπιν απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, στο 1 εκατ. ευρώ.

Αλλα 40 και το «Δελφίς»

Πέραν των παραπάνω ξενοδοχείων, όπου ο πήχης της τιμής πρώτης προσφοράς είναι -το λιγότερο- στο 1 εκατ. ευρώ, τον δρόμο για τον πλειστηριασμό έχουν πάρει τουλάχιστον άλλες 40 μικρότερες μονάδες, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την «αυλαία», ωστόσο, θα ανοίξει ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Ερέτριας κατά το παρελθόν, το «Δελφίς», που έχει προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου και με τιμή εκκίνησης 667.000 ευρώ.

Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Ερέτριας, μπροστά στο Νησί των Ονείρων, και λόγω προνομιακής θέσης ήταν για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς. Ωστόσο, την τελευταία 20ετία παραμένει κλειστό και ερειπωμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης