Δίχως καύσιμα η απόπειρα ανάκαμψης της Wall Street – Μικρά κέρδη στους δείκτες

Δίχως καύσιμα η απόπειρα ανάκαμψης της Wall Street – Μικρά κέρδη στους δείκτες

Δειλή προσπάθεια αντίδρασης στους δείκτες, μετά τις αρνητικές πιέσεις των προηγούμενων ημερών - Στα στοιχεία για το λιανεμπόριο θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της εβδομάδας

wall
Μια δειλή απόπειρα ανάκαμψης που αποδείχτηκε τελικά άνευρη επιχείρησαν οι δείκτες της Wall Street με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Από την αγορά έλειπε το στοιχείο που μπορούσε να «ζωντανέψει» το επενδυτικό κλίμα, με αποτέλεσμα οι διακυμάνσεις να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Στο ταμπλό ο Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο ύψους 0,07% στις 35.307 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 4.489 μονάδες και ο Nasdaq βρήκε τα… πατήματα για να κινηθεί λίγο καλύτερα, με άλμα 1,05% στις 13.788 μονάδες.

Έχει προηγηθεί ένα αρνητικό πρώτο δεκαπενθήμερο για τον S&P 500 και τον Nasdaq με τον τεχνολογικό δείκτη μάλιστα να συμπληρώνει δύο συνεχόμενες εβδομάδες σε αρνητική τροχιά, για πρώτη φορά από τις αρχές της χρονιάς. Ο Dow έχει διαγράψει λίγο καλύτερη πορεία, με θετικό πρόσημο ύψους 0,62%, αν και ήδη σήμερα περιόρισε τα κέρδη του για το μήνα.

Η σημερινή ημέρα ήταν «φτωχή» σε ειδήσεις, αν και μέσα στην εβδομάδα αναμένονται τα νεότερα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις λιανικές πωλήσεις. Το ίδιο ισχύει για τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου με την συνολική ατζέντα του πενθήμερου να περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα κυρίως του λιανεμπορίου, όπως η Home Depot, η Target και βέβαια ο κολοσσός της Walmart, ξεκινώντας από αύριο.

Κλείσιμο
Από την ερχόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές θα αρχίσουν και πάλι να εστιάζουν στα στοιχεία που θα επηρεάσουν τα επόμενα βήματα της Federal Reserve, καθώς οι τραπεζίτες θα αρχίσουν να συρρέουν στο λεγόμενο… «Νταβός του καλοκαιριού», ήτοι το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της περιφερειακής Fed του Κάνσας, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ.

Σε σημερινή ανάλυση της η Northwestern Mutual Wealth Management υποστήριξε πως οι πιέσεις στους μισθούς αποτελούν ουσιαστικά το τελευταίο εμπόδιο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ώστε να κρίνει πως μπορεί να πατήσει οριστικά φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων, κρίνοντας ότι ο πληθωρισμός έχει μπει σε μια σταθερή πτωτική πορεία προς τον στόχο του 2%.

Πάντως, επισκόπηση της New York Fed έδειξε ότι όλο και μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού είναι πεπεισμένο ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί φτάνοντας το 3,5% σε ένα χρόνο από σήμερα, σε σχέση με το 3,8% που προέβλεπε η επισκόπηση του Ιουνίου.

Στις χαμένες μετοχές της ημέρας, η μετοχή της Tesla καθώς οι επενδυτές δυσαρεστήθηκαν από τη νέα πτώση των τιμών των οχημάτων της στην αγορά της Κίνας, όπως και η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών φορτηγών Nikola, μετά την ανάκληση οχημάτων της μετά την ανάφλεξη που παρατηρήθηκε σε κάποιες μπαταρίες στα ηλεκτρικά ημιφορτηγά της.

Ελεύθερη πτώση της τάξεως του 35% κατέγραψε η μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων AMC, μετά τη δικαστική έγκριση που έλαβε για την μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της σε κοινές, ενώ τεράστιες πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Hawaiian Electric, που είναι η κορυφαία πάροχος ρεύματος στην ομώνυμη αμερικανική πολιτεία, μετά την τεράστια ζημιά που υπέστη στο δίκτυο της από τη φονική πυρκαγιά στο Μάουι.

Στις λίγες κερδισμένες της ημέρας ξεχώρισε η μετοχή της Paypal μετά την ανακοίνωση του διορισμού νέου CEO από τον Σεπτέμβριο, αλλά και το άλμα της Teledyne Technologies μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Goldman Sachs.

Θεαματική άνοδο άνω του 30% κατέγραψε και η μετοχή της U.S. Steel μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι απέρριψε την προσφορά εξαγορά που της έγινε από την ανταγωνιστική της Cleveland-Cliffs.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Άγριο έγκλημα στη Γρανίτσα - Πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του

Νέα Φιλαδέλφεια: Κροατική εφημερίδα αποκαλύπτει τους οργανωτές της «εκδρομής θανάτου» των χούλιγκαν - Διέφυγαν στη χώρα τους

Σαουδική Αραβία - Νεϊμάρ: 600 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, 500.000 για κάθε story που θα προωθεί τη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης