Νομοσχέδιο-«σκούπα» το φθινόπωρο κατά της φοροδιαφυγής - Οι αλλαγές που σχεδιάζονται

Νομοσχέδιο-«σκούπα» το φθινόπωρο κατά της φοροδιαφυγής - Οι αλλαγές που σχεδιάζονται

Τι θα γίνει με αποδείξεις, POS παντού, δαπάνες επαγγελματιών, ψηφιακά βιβλία και επιδόματα με κάρτες

forodiafigi
Μετά το νομοσχέδιο με την μείωση των φόρων, έρχεται το καινούργιο, μέσα στο φθινόπωρο, με την αύξηση των παρεμβάσεων κατά της φοροδιαφυγής! Θα περιλαμβάνει πακέτο μέτρων που θα ενισχύσει τις ψηφιακές συναλλαγές θα ανοίγει και άλλο το πλέγμα του ηλεκτρονικού ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα κλείνει τα παράθυρα που εκμεταλλεύονται ακόμα οι επιτήδειοι της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την επέκταση των POS σε ακόμα περισσότερα επαγγέλματα αλλά και νέα κίνητρα στους πολίτες για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ τρέχει τόσο το ψηφιακό Δελτίο Αποστόλης όσο και την νέα πλατφόρμα που θα δέχεται ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για περίεργα φαινόμενα φοροδιαφυγής και παραβατικές συμπεριφορές. Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης και οι δαπάνες των επαγγελματιών και θα ενισχυθεί το φιλτράρισμα τους μέσα από τα ηλεκτρονικά βιβλία του ΜyDATA.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς υπολογισμούς, η φοροδιαφυγή μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 δισ. ευρώ ετησίως, από τα οποία πιθανότατα να μπορούν να ανακτηθούν τα μισά, Αν μηδενιζόταν η φοροδιαφυγή, πράγμα μη ρεαλιστικό, με αυτό το ποσό θα μπορούσε το Δημόσιο να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, που ανέρχεται στα 6,1 δισ., ή του υπουργείου Παιδείας, που φθάνει στα 5,2 δισ., και να καταργηθεί ταυτόχρονα ο ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Καμίνι όλη η χώρα με 45άρια - Η πρόβλεψη για κάθε περιφέρεια

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Καταφτάνουν δυνάμεις από Ρουμανία και Σλοβακία

Επεισόδιο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Ο υπαξιωματικός είχε διένεξη με τον διοικητή του πριν μπει τρελαμένος στο στρατόπεδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης