Ελληνική ναυτιλία: Το εντυπωσιακό ποσό που συνεισέφερε το 2021 στην αμερικανική οικονομία

Ελληνική ναυτιλία: Το εντυπωσιακό ποσό που συνεισέφερε το 2021 στην αμερικανική οικονομία

Τι αποκάλυψε ο Erick Diaz, επικεφαλής των Αγορών Κεφαλαίων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής στο New York Stock Exchange - 27 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στο αμερικανικό χρηματιστήριο

erick-diaz
Η δύναμη της ελληνόκτητης ναυτιλίας επηρεάζει οικονομίες κολοσσούς. Το αποκάλυψε ο Erick Diaz, επικεφαλής των Αγορών Κεφαλαίων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής στο New York Stock Exchange ο οποίος στη διάρκεια του πρώτου ετήσιου Hellenic-American Shipping Gala. της εκδήλωσης για τη βράβευση των 27 εισηγμένων ελληνόκτητων εταιρειών στην αμερικανική χρηματαγορά είπε:

«Σήμερα, η Ελλάδα παραμένει η πρώτη ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο. Μόνο στις ΗΠΑ το 2021 η ναυτιλιακή οικονομία συνεισέφερε 6 τρισ. δολάρια, από τα οποία 1 τρισ. προήλθε άμεσα ή έμμεσα από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, δίνοντας στην Ελλάδα σχεδόν το 20% του παγκόσμιου ναυτιλιακού στόλου και, επομένως, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο για την αμερικανική οικονομία» και προσέθεσε:

«Έχουμε πάνω από δώδεκα ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στο Χρηματιστήριο μας, συνολικής κεφαλαιοποίησης 5 δισ. δολαρίων. Το κοινό στοιχείο Αμερικής και Ελλάδας είναι η δέσμευσή μας στις δημοκρατικές αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας και του δικαίου, τέσσερις αξίες που μας έχουν ενώσει τους τελευταίους δύο αιώνες».

Οι 16 εισηγμένες εταιρείες στο NASDAQ και οι 11 εισηγμένες εταιρείες στο NYSE διαθέτουν ένα πολυδιάστατο χαρτοφυλάκιο δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και πλοίων μεταφοράς LNG και υγραερίου, συνολικής αξίας 27,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της “VesselsValue”.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 50χρονος που πυροβολήθηκε μετά από διένεξη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Οι ακτοπλόοι άρχισαν τις... εκπτώσεις - Η Seajets 12,5-15% και οι άλλες 20% μια ημέρα την εβδομάδα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης