Societe Generale: Τα ομόλογα δείχνουν επενδυτική βαθμίδα μέχρι το τέλος του έτους

Societe Generale: Τα ομόλογα δείχνουν επενδυτική βαθμίδα μέχρι το τέλος του έτους

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει με ταχείς ρυθμούς την Ελλάδα από το 2016

societe-generale
Τα ελληνικά ομόλογα επωφελήθηκαν από την εκλογική έκπληξη, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο,εξηγεί η γαλλική τράπεζα Société Générale.

“Tα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 βγήκαν, αλλά όχι επειδή κάποιο πολιτικό κόμμα κέρδισε πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Δεν περίμεναν πολλοί ότι οι εκλογές του πρώτου γύρου θα ήταν καθοριστικές, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είχαν διαφορά 3-8 ποσοστιαίες μονάδες”, συνεχίζει η τράπεζα.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, έδειξαν ότι η ΝΔ ήταν πιο δημοφιλής από ότι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Το κεντροδεξιό κόμμα της ΝΔ εξασφάλισε το 41% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόνο το 20%. Στον δεύτερο γύρο, ένα ημι-αναλογικό σύστημα αναμένεται να υιοθετηθεί, στο οποίο το μεγαλύτερο κόμμα με πάνω από 25% των ψήφων θα κερδίσει 20 επιπλέον έδρες και μία επιπλέον έδρα για κάθε 0,5 ποσοστιαία μονάδα ψήφων που υπερβαίνει το 25%, μέχρι το 40%. Οι υπόλοιπες έδρες θα κατανεμηθούν ανά αναλογία ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κόμμα θα χρειαζόταν μόνο το 40% για να κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Οι εκλογές του πρώτου γύρου αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες η ΝΔ να κερδίσει περισσότερες από 150 από τις 300 κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές του δεύτερου γύρου που θα οριστούν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

“Επισημάναμε σε προηγούμενη έκθεση γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακτήσει την πρώτη της αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας ήδη από τον Οκτώβριο. Οι ισχυρές επενδύσεις έχουν ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος έχει ανακάμψει γρήγορα από την έξαρση κατά τη διάρκεια του Covid. Με μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας να έχει τη μορφή επίσημων δανείων, το χρέος της χώρας έχει σχετικά χαμηλό κόστος δανεισμού και πολύ μεγάλες λήξεις, γεγονός που μείωσε τον αντίκτυπο της αύξησης των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του κύκλου αύξησης των επιτοκίων”, εκτιμά η γαλλική τράπεζα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η ομολογία του 42χρονου «χασάπη της Βαρβακείου»: «Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να την καρφώνω»

Φωτογραφίες: Χαμός με 8.000 άτομα σε πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Δεκάδες περιστατικά ακραίας μέθης

Βίντεο: Η Τζιλ Μπάιντεν είπε ατάκα για να την χειροκροτήσουν και ακολούθησε... βουβαμάρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης