ΗΠΑ: Με πτώση άνοιξε η Wall Street παρά την εξαγορά της First Republic από την JP Morgan

ΗΠΑ: Με πτώση άνοιξε η Wall Street παρά την εξαγορά της First Republic από την JP Morgan

Πάνω από 1% χάνουν οι δείκτες

Wall-Street
Με απότομη πτώση άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την τύχη των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.

Γύρω στις 18.15 (ώρα Ελλάδας) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 1,59%, ο δείκτης Nasdaq κατά 1,46% και ο Standard & Poor’s 500 κατά 1,65%.

Παρά την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan, την Δευτέρα, που είχε ως στόχο να αμβλύνει την τραπεζική κρίση, εμφανίζονται νέες αναταράξεις στον τομέα. Μεταξύ άλλων, η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας PacWest υποχωρεί κατά 40% και εκείνη της Western Alliance κατά 20%.

Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ για τη διασφάλιση των καταθέσεων μετά την κατάρρευση της First Republic Bank

Kορυφαία ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ επιθυμεί τη σαρωτική αναθεώρηση της ασφάλισης καταθέσεων, αφού οι πρόσφατες πτωχεύσεις τραπεζών αποστράγγισαν εν μέρει μια δεξαμενή χρημάτων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την προστασία των πελατών των τραπεζών.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp). παρουσίασε τη Δευτέρα τρεις επιλογές για το βασικό ταμείο, το οποίο σήμερα καλύπτει μέχρι 250.000 δολάρια για τους περισσότερους λογαριασμούς. Η ρυθμιστική αρχή υπογράμμισε τον αντίκτυπο των τεχνολογικών αλλαγών και τις υψηλές συγκεντρώσεις ανασφάλιστων καταθετών σε θύλακες του τραπεζικού συστήματος ως λόγους για μια πιθανή αναθεώρηση.

Η FDIC ανέφερε στην έκθεσή της ότι η μετάβαση σε μια προσέγγιση «στοχευμένης κάλυψης», όπου οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί θα έχουν μεγαλύτερη κάλυψη από το ισχύον ανώτατο όριο, θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Μια τέτοια αλλαγή, ωστόσο, θα απαιτούσε ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη διατήρηση της κάλυψης ως έχει ή τη μετάβαση στην κάλυψη όλων των καταθέσεων, δήλωσε η FDIC.

Αν και ο οργανισμός δεν δεσμεύτηκε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία, η έκθεση της Δευτέρας δρομολογεί μια από τις σημαντικότερες αλλαγές πολιτικής που θα προκύψουν από την πρόσφατη τραπεζική κρίση. Η απόφαση της FDIC να καλύψει όλες τις καταθέσεις – ακόμη και εκείνες που υπερβαίνουν το όριο των 250.000 δολαρίων – για τους πελάτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μετά τις χρεοκοπίες τους τον Μάρτιο προκάλεσε έντονη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Τουρκία - CNN: Ποιοι θα ρίξουν τον Ερντογάν - Ο φόβος της αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων

«Στο σφυρί» 35 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

ΗΠΑ: Έφηβος αποβλήθηκε απ' το σχολείο, γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης