Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ για τη διασφάλιση των καταθέσεων μετά την κατάρρευση της First Republic Bank

Τι εξετάζουν οι ΗΠΑ για τη διασφάλιση των καταθέσεων μετά την κατάρρευση της First Republic Bank

Ανοίγει η συζήτηση για σαρωτική αναθεώρηση της ασφάλισης καταθέσεων - Πώς είδαν οι τραπεζίτες την εξαγορά της από την JP Morgan

First_Republic_1856160313
Kορυφαία ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ επιθυμεί τη σαρωτική αναθεώρηση της ασφάλισης καταθέσεων, αφού οι πρόσφατες πτωχεύσεις τραπεζών αποστράγγισαν εν μέρει μια δεξαμενή χρημάτων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την προστασία των πελατών των τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp). παρουσίασε τη Δευτέρα τρεις επιλογές για το βασικό ταμείο, το οποίο σήμερα καλύπτει μέχρι 250.000 δολάρια για τους περισσότερους λογαριασμούς. Η ρυθμιστική αρχή υπογράμμισε τον αντίκτυπο των τεχνολογικών αλλαγών και τις υψηλές συγκεντρώσεις ανασφάλιστων καταθετών σε θύλακες του τραπεζικού συστήματος ως λόγους για μια πιθανή αναθεώρηση.

Η FDIC ανέφερε στην έκθεσή της ότι η μετάβαση σε μια προσέγγιση «στοχευμένης κάλυψης», όπου οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί θα έχουν μεγαλύτερη κάλυψη από το ισχύον ανώτατο όριο, θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Μια τέτοια αλλαγή, ωστόσο, θα απαιτούσε ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη διατήρηση της κάλυψης ως έχει ή τη μετάβαση στην κάλυψη όλων των καταθέσεων, δήλωσε η FDIC.

Αν και ο οργανισμός δεν δεσμεύτηκε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία, η έκθεση της Δευτέρας δρομολογεί μια από τις σημαντικότερες αλλαγές πολιτικής που θα προκύψουν από την πρόσφατη τραπεζική κρίση. Η απόφαση της FDIC να καλύψει όλες τις καταθέσεις – ακόμη και εκείνες που υπερβαίνουν το όριο των 250.000 δολαρίων – για τους πελάτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μετά τις χρεοκοπίες τους τον Μάρτιο προκάλεσε έντονη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης: Δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη - Το λέω με βαριά καρδιά

Το συγκινητικό μήνυμα του άρρωστου πατέρα της Μέγκαν Μάρκλ: «Άσε με να δω τα εγγόνια μου»

Survivor All Star: Ο Χανταμπάκης... κάρφωσε τον ερώτα της Σταυρούλας και βγήκε στον τάκο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης